5 Ekim 2010 Salı

Perohid sprey 100 ml çözelti

» Antiseptik, Dezenfektan


FORMÜLÜ


%3 Hidrojen Peroksit içerir.


ENDİKASYONLARI


El, vücut ve mukoza membranların dezenfeksiyonunda, deri üzerindeki yaraların tedavisinde antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılır.
Hidrojen Peroksit, antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılan oksitleyici bir maddedir. Katalaz ihtiva eden organik maddeler ve yara ile temas ettiğinde moleküler oksijen serbest hale geçer. Ve bu esnada mikrop öldürücü etkisinin yanı sıra köpürerek cerahat ve doku atıklarının dışa atılımını sağlar.


KONTRENDİKASYONLARI


Dezenfeksiyon esnasında açığa çıkan serbest oksijenin ortamı kolayca terk etmesi mümkün olmadığı için kapalı vücut boşluklarında injeksiyon yoluyla kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Uzun süreli ve sık kullanımlarda deri ve mukoza membran üzerinde hafif yanık ve kızartılar görülebilir. Kullanmadan önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Kullanmakta olduğunuz ilaç var ise, muhakkak doktorunuza ve eczacınıza bildiriniz


YAN ETKİLER


İstenmeyen bir etki görüldüğü zaman Sağlık Bakanlığı Türk İlaç Advers Etkilerini İzleme ve Değerlendirme Merkezi (TADMER)’ne bildiriniz.


ETKİLEŞMELER


İyot ve iyodür, troid bezine etki ederler. Bu nedenle iyot ve tuzlarını içeren preparatların troit fonksiyon testlerini etkileyeceği unutulmamalıdır. Geniş cilt yüzeyinde uzun süre kullanıldığı zaman sistemik yan etkiler ortaya çıkabilir. Guatr hastalarında, hamilelerde kullanılacağı zaman bu yan etkiler göz önüne alınmalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ
Uygulanacak bölgeye 1 ya da 2 kez püskürtülür. Alanın büyüklüğüne bağlı olarak, püskürtme sayısı arttırılabilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PEROHİD 250 ML ŞİŞE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder