9 Ekim 2010 Cumartesi

pirok 50 ml solüsyon

» Antihelmentik


Etken Maddesi
Pirvinyum Pamoat


PIROK 50 ML SÜSPANSİYON

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


75mg/5mlPirivinyum pamoatSüspansiyon


ENDİKASYONLARI


Oksiyüriasis (.Enterobius vermikülaris denen parazit 6 mm boyunda olup alt GİS de yaşar ve geceleri yumurtlamak için peri anal bölgeye geçer ve geceleri kaşıntıya neden olur.Pedikulus pubis ve skabies de anal kaşıntıya neden olurlar. ) tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


İlaç alacak kişinin PİROK Süspansiyonun içerdiği maddelere karşı aşırı duyarlılığı bulunması dışında kontrendikasyonu yoktur.


UYARILAR & ÖNLEMLER



Gebelikte kullanılması ancak anneye potansiyel yararın, anne ve fötüse mümkün olabilecek risklerden ağır bastığı durumlarda hak kazanır. PİROK Süspansiyon boya olduğundan, hasta ilacı kazaen dökerse yada aldıktan sonra kusarsa çamaşırları yada yatak çarşaflarını kırmızıya boyayabilir. Keza hastanın dışkısı da parlak kırmızı renk alır. Dışkıda gizli kan aranmasında, dışkının kırmızı boyanması yanlış yorumlanarak yalancı pozitif sonuç elde edilebilir.



YAN ETKİLER


Bulantı, kusma, kramplar, ishal ve nadiren (fotosensitizasyon ve allerjik belirtiler gibi) aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. Mide barsak reaksiyonlarına daha çok büyük dozlar alan erişkinlerde ve büyük çocuklarda rastlanır.


ETKİLEŞMELER


Diğer ilaçlarla bilinen bir etkileşimine rastlanmamıştır


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Gerek çocuklarda gerekse erişkinlerde, oksiyüriazisi temizlemek için verilen doz kg başına 5 mg yada 10 kg başına 50 mg (5 ml - 1/2 ölçek)'dır. Erişkinlerde 5 ölçekten fazlasına lüzum yoktur. PİROK Süspansiyon 1 defada sabah kahvaltısından sonra verilebilir, bu sırada herhangi bir perhiz gerekmediği gibi müshil kullanılması da gerekmez. Oksiyüriaziste tekrarlamaya sık rastlandığından, ilk ilaç uygulamasından sonra 2-3 hafta arayla 1 veya 2 kez aynı dozun tekrarlanması tavsiye edilir. Oksiyüriazis gerek direkt gerekse başka bir şahıs (anne) aracılığı ile kolaylıkla bulaşan bir hastalık olup, bulaşma genel ve ailesel karakter kazanır. Dolayısıyla, aynı tedavinin tüm aile fertlerine birden uygulanması tedavinin başarısını yükseltir, tekrarlamaları önler. Bu arada hijyen önlemleri de ihmal edilmemelidir, ellerin temizliği, tırnakların kesilmesi, iç çamaşır ve yatak çarşaflarının kaynatılması gibi.


İlaç Fiyatı 2.33 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder