12 Ekim 2010 Salı

polybion 5 ampul

» Vitamin

FORMÜLÜ

15mgVitamin b2Fort draje0.5mgBiotinAmpul 1---PravastatinFort draje0.15mgBiotinFort draje---DekspantenolFort drajeBenzil alkolFort draje10mcgVitamin b12Fort draje25mgKalsiyum pantotenatFort draje10mgVitamin b6Fort draje50mgNikotinamidFort draje15mgVitamin b1Fort draje6mgDekspantenolAmpul 1Benzil alkolAmpul 18mcgVitamin b12Ampul 1---Kalsiyum pantotenatAmpul 14mgVitamin b6Ampul 140mgNikotinamidAmpul 14mgVitamin b2Ampul 110mgVitamin b1Ampul 118mgPravastatinAmpul 1

ENDİKASYONLARI

B grubu vitamin yetersizliğinde ve, nevralji, nevrit ve zonada endikedir.

KONTRENDİKOSYANLARI

Parasetamol’e aşırı duyarlılığı olanlarda böbrek ve karaciğer yetmezliğinde kontrendikedir.

UYARILAR & ÖNLEMLER


Gebelerde yüksek dozda kullanılmaz. İdrarı sarıya boyar.

YAN ETKİLER

Hematolojik reaksiyonlar (trombositopenik purpura, hemolitik anemi ve agranülositoz) rapor edilmiş olmasına rağmen parasetamol’ün yan etkileri hafiftir. Genellikle cilt kızarıklığı ve diğer alerjik reaksiyonlar olabilirse de ilacı kesmekle geçer. Yüksek dozlarla alındığında: ilk 24 saatte bulantı, kusma, anoreksi ve karın ağrısı görülür. 12-48 saat içinde karaciğer harabiyeti olabilir. Uzun süreli kullanımlarda nefrotoksisite oluşabilir. Glukoz metabolizmasında anormallikler ve metabolik asidoz meydana gelebilir. Ciddi zehirlenmelerde karaciğer yetmezliği neticesi ensefalopati, koma ve ölüm olabilir. Karaciğer harabiyeti 10 g. veya daha fazla dozda parasetamol alan yetişkinlerde görülür. Merkezi sinir sistemi stimülasyonu, kalp aritmileri, ensefalopati gibi yan etkiler meydana gelebilir. Hipoglisemi, sarılık oluşabilir.

ETKİLEŞMELER

Antikolinerjik ajanlar ve afyon kökenli analjeziklerle alındığında parasetamol’ün gastrointestinal absorbsiyonu gecikir. Antiepileptikler, barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar ve alkol, parasetamol’ün plazma yarı ömrünü uzatabilir ve toksisitesi artabilir. Alkol, parasetamol’ün hepatotoksisitesini arttırabilir. Antikonvülzanların kronik kullanımı karaciğer enzimlerini indükler ve parasetamol’ün terapötik düzeylere ulaşmasını engeller. Oral antikoagülanlar ile parasetamol’ün birlikte kullanımı; hipoprotrombinemik etkide artış oluşturabilir. Ancak bu etkileşim kullanım süresine ve dozuna bağlıdır. Gl kanamalara neden olmaz.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Ampul: Yükleme dozu 1 ampul/gün İdame dozu 2-3x1 ampul/hafta Fort draje: 1-3 draje/gün Çocuklarda 2-3x1/2 ölçek/gün dozda kullanılır.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* POLYBİON 20 DRAJE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder