16 Ekim 2010 Cumartesi

Prednol % 0,125 30 gr krem

» Kortikosteroid


Etken Maddesi
Prednasinolon


PREDNOL % 0,125 30 GR KREM

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


Prednol krem ve pomad: Her tüp Prednol krem ve pomad % 0.125 prednasinolon içerir. Prednol-a krem ve pomad: Her tüp Prednol-a krem ve pomad % 0.125 prednasinolon ve % 3 iyodoklorhidroksikin (vioform) içerir.


ENDİKASYONLARI


Prednol krem/pomad için; Kontakt, kronik, alerjik seboreik dermatit Numuler akut veya kronik ekzemalar Psoriasis Ano-genital ve senil pruritus Dishidrosis Skozis Nörodermatitis Liken ruben planus Kronik liken simpleks Güneş yanıkları Eritrodermiler Bebeklerde görülen pişikler Prednol-a krem/pomad için; bakteriyel ve/veya fungal enfeksiyonların eklendiği; Kontakt, kronik, alerjik seboreik dermatit Numuler akut veya kronik ekzemalar Psoriasis Ano-genital ve senil pruritus Liken ruben planus Kronik liken simpleks


KONTRENDİKASYONLARI


Canlı virüs aşılarının uygulanması sırasında kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Geniş deri yüzeylerinde ya da uzun süreli kullanımlarda lokal kortikosteroidlerin deriden absorpsiyonu reversibl hipotalamus-hipofiz-adrenal siklus süpresyonu, Cushing sendromu belirtileri, hiperglisemi ve glukozüri oluşturabilir. Belirtiler ortaya çıktığında tedavinin durdurulması ile normale dönüş izlenir. Nadir olarak bazı olgularda, tedavinin ani kesilmesiyle ortaya çıkan belirtiler nedeniyle, sistemik kortikosteroid tedavisi gerekebilir. Uzun süreli tedavilerde bebek ve küçük çocukların büyüme ve gelişmeleri dikkatle izlenmelidir; çünkü kortikosteroidler bebeklik, çocukluk ve gençlik dönemlerinde büyüme geriliğine neden olabilirler. Bu nedenle tedavi doktor önerisi ve kontrolü altında mümkün olan en kısa sürelerde minimum dozaj ayarlamaları ile yapılmalıdır. Kortikosteroidler bazı enfeksiyon belirtilerini gizleyebilirler ya da enfeksiyon direnci oluşabilir. Bu gibi durumlarda tedaviye uygun bir antibiyotik eklenmelidir. Kortikosteroidler immunosüpresif etki nedeniyle, T hücreleri ve makrofaj fonksiyonlarını olumsuz yönde etkiler ve latent hastalıkların ortaya çıkmasını kolaylaştırabilirler. Kullanım süresince güneş ışığı ile direkt temas edilmemelidir. Dermatolojik bir enfeksiyon varlığında, uygun bir antibakteriyel ya da antifungal ile birlikte uygulanmalıdır. Makul bir sürede sonuç alınamıyorsa, lokal kortikosteroid uygulaması kesilmelidir. Tedavi sırasında oluşabilecek iritasyon, ilacın kesilmesini gerektirir. İlacın gözle teması önlenmelidir. Gebelikte ve laktasyonda kullanım: Gebelikte tıbbi zorunluluk olmadıkça kullanılmamalıdır. Kullanılması gerekiyorsa doktor kontrolünde, küçük bir alanda ve kısa süreli kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Lokal kortikosteroid uygulaması sırasında; nadiren yanma, kaşıntı, ciltte tahriş ve/veya kuruluk, folikülit, akneiform, erüpsiyon, deri atrofisi, hiperpigmentasyon, perioral dermatit, alerjik kontakt dermatit, deri maserasyonu ve sekonder enfeksiyon gözlenebilir. Fotosensitivite yapabilir.


ETKİLEŞİMLER


Opagis kapsül gibi karaciğer sitokrom P450 enzim sistemi tarafından metabolize edilen diğer ilaçlarla etkileşimlerine ait bilgiler sınırlıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Günde 2-3 kez, lezyon üzerine ince bir tabaka halinde sürülür


İlaç Fiyatı 3.25 TL



Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PREDNOL 16 MG 20 TABLET
* PREDNOL-L 20 MG 1 AMPUL
* PREDNOL 4 MG 20 TABLET
* PREDNOL-L 40 MG 1 AMPUL
* PREDNOL-L 250 MG 1 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder