24 Ekim 2010 Pazar

Profenid 25 mg 60 gr Jel

» Antienflamatuar


Etken Maddesi
Ketoprofen


PROFENID 100 MG 12 SUPOZİTUAR
Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


Her 1 gr jel, 25 mg ketoprofen içerir.


ENDİKASYONLARI


Profenid %2.5 jel, burkulma, tendinit, ödem ve ekimoz gibi travmatik ve ağrılı durumların kısa süreli topikal tedavisinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI



Profenid %2.5 jel, ketoprofen ya da diğer non-steroid antienflamatuar ilaçlara aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Açık, eksüdalı ya da enfekte yaralara, ekzemalı hastalara, mukozaya ve göze uygulanmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Tedavi sırasında deri döküntüleri oluşursa, Profenid %2.5 jel uygulamasına son verilmelidir. Deneysel hayvan çalışmaları ve epidemiyolojik veriler ketoprofenin embriyo üzerinde toksik bir etkisi olmadığını göstermesine rağmen, non-steroid antienflamatuar ilaçların olası toksik etkileri nedeniyle, Profenied %2.5 jel’in gebelikte kullanımı önerilmez. Anne sütüne az miktarlarda geçtiğinden çok gerekli değilse emzirme döneminde kullanımı önerilmez. Çocuklarda kullanım güvenirliği belirlenmediğinden kullanılmamalıdır.


YAN ETKİLER


Profenid %2.5 jel kullanan bazı hastalarda, bölgesel kızarıklık ve kaşıntı biçiminde allerjik reaksiyonların görülebildiği bildirilmiştir.


ETKİLEŞİMLER


Ketoprofen, topikal uygulama sonucu sistemik dolaşıma çok az miktarlarda geçtiği için, ilaç etkileşimleri ve diğer etkileşimler hemen hiç görülmez. Aralarında ketoprofenin de bulunduğu non-steroid antienflamatuar ilaçların sistemik yoldan kullanımıyla birlikte yüksek doz metotreksat kullanıldığında ciddi etkileşimler görülebildiği bildirilmiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Profenid %2.5 jel, ağrılı bölgeye topikal olarak günde 2-4 kez uygulanır. İlaç, deriye nüfuzun sağlanması açısından uygulama sonrası ovulmalıdır.


İlaç Fiyatı 6.13 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PROFENID 100 MG 6 AMPUL
* PROFENID RET. 200 MG 10 TABLET
* BI-PROFENID 150 MG 10 TABLET
* BI-PROFENID 150 MG 20 TABLET
* PROFENID RET. 200 MG 30 TABLET
* PROFENİD 1 MG/ML 150 ML ŞURUP
* PROFENİD 100 MG 12 SUPPOZİTUVAR


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* FASTJEL %2,5 50 GR JEL
* KETO JEL %2.5 60 GR JEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder