23 Ekim 2010 Cumartesi

Procto-glyvenol 30 gr krem

» Hemoroid tedavisi


Etken Maddesi
Tribenosid + Lidokain Hidroklorür


PROCTO-GLYVENOL 30 GR KREM
Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


100 g krem 5 g tribenosid, 2 g lidokain hidroklorür ve diğer yardımcı maddelerin yanı sıra metilparaben ve propilparaben içerir.


FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ


farmakodinamik


Hemoroidin başlıca anal bölgede sekonder enflamasyonuna bağlı semptomların (ağrı , acı , kaşıntı , gerginlik) kısa sürede giderir.Hemoroidi olan hastalarda Glyvenol ün teropötik etkinliğini ilk olarak kapiler permeabiliteyi azaltma ve vasküler tonusu düzeltme gibi bu ilacın farmakolojik özelliklerine dayanır .İkinci olarak da lokal antieflamatuar özelliğine ve enflamasyon ve ağrının oluşumunda mediyatör olarak rol oynayan pek çok endojen madde üzerine antioganist etkisine bağlıdır.Lidokain hidroklorür lokal anestezik bir ajandır ve hemoroide bağlı kaşıntı , ağrı ve acıyı giderir.


farmakinetik


karaciğerde hızla metabolize edilir , metabolitleri ve % 10 dan daha az kontrasyonlarda lidokain idrarla atılır


ENDİKASYONLARI


Dış ve iç hemoroidlerin tedavisinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Procto-Glyvenol Krem’in aktif maddelerine ve/veya diğer bileşenlerine karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER



Rahatsızlık devam eder veya beklenmeyen herhangi bir belirti ve semptom oluşursa, bu durumun hemoroide veya başka nedenlere bağlı olup olmadığını değerlendirmek için doktora danışılmalıdır. Hemoroidin Procto- Glyvenol ile tedavisinde, ilaçla tedavinin yanı sıra anal bölgenin temiz tutulması, dışkının yumuşak kalmasını sağlayabilecek herhangi bir önlemin alınması ve uygulamanın prospektüste belirtilen şartlara ve doktorun önerisine uygun şekilde yapılması önerilir. Procto-Glyvenol şiddetli karaciğer hastalığı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. HAMİLELİK ve EMZİRME: Procto-Glyvenol Krem hamilelik sırasında ve özellikle hamileliğin ilk 3 ayında dikkatle uygulanmalıdır. Aktif maddelerin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İlacın anneye yararı bebek üzerine olası risklerine karşı değerlendirilerek kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Procto-Glyvenol Krem iyi tolere edilir. Ender olarak kullanımı takiben hafif yanma hissi, ağrı veya gastrointestinal motilitede artış kaydedilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞİMLER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır: Akut belirtiler kaybolana kadar sabah ve akşam uygulanmalıdır. Daha sonra doz günde 1 defa olacak şekilde azaltılabilir. 30 g krem (1 tüp) yaklaşık 20-30 kere uygulamak için yeterlidir. İç hemoroidlerin tedavisinde, Procto-Glyvenol Krem yanında bulunan kanülle (kanül tüpe takılır) uygulanır. Kullanmadan önce koruyucu kapak çıkarılır ve kullandıktan sonra yerine takılır.


İlaç Fiyatı 5.09 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PROCTO-GLYVENOL 400+40 MG 10 SUPOZITUAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder