24 Ekim 2010 Pazar

Prodisan 300 mg 20 tablet

» Antienflamatuar, Analjezik

FORMÜLÜ

300mgAzapropazonKapsül

ENDİKASYONLARI

Romatoid artrit, ankilozan spondilit, juvenil kronik artrit, yumuşak doku romatizması, lumbago, siyatalji, gut hastalığı, lokomotor sistemi akut, lokalize hastalıklar.

KONTRENDİKASYONLARI

Aktif mide ve duedonum ülseri olan hasatalar dikketle tedavi edilmelidir. Kan yapım sisteminin bilinmeyen orijinli hastalıklarında, kanamlı durumlarında kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Başka ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı olan hastalar dikkatle tedavi edilmelidirler. Azapropazon büyük oranda böbreklerden değişime uğramadan atılır. Nonsteroid antiinflamatuar ajanlşar gtenel olarak böbrek prostaglandin sentezini baskılarlar ve böbrek fonksiyonu düşük kişilerde böbrek yetmezliğine yol açabilir. Bu gibi hastalarda tedaviye düşük dozda başlanması ve özel doz tablosuna başvurulması önerilir. Ciddi bir bozukluktan şüpheleniliyor ise Prodisan tedavisine başlamadan önce böbrek fonksiyonu tetkik edilmelidir.

YAN ETKİLER

En sık görülen yan etki tedavinin başlangıcında görülen geçici gastrointestinal bozukluklardır. Diğer yan etkiler deri döküntüleri, gastrointestinal kamnama, ödem veya sıvı retansiyonu, hafif orta şiddette baş ağrısı, sarhoşluk hali gibi merkezi sinir sistemi belirtileri.

ETKİLEŞİMLER

Oral antikoagülan ilaçlar ile etkileşim nedeniyle pıhtılaşma fonksiyonları sıklıkla tekip edilmeli ve oral antikoagülanların dozu ayarlanmalıdır. Çünkü Prodisan bu ilaçların etkisini arttırarak kanamaya yol açabilir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinlerde 2x2 kapsül ile başlanır ve 2-3x1 kapsül/gün dozda idame edilir.
Çocuklarda 20mg/kg/gün dozda kullanılır.
Ağır vakalarda başlangıç dozu birkaç gün süreyle 3x2 kapsüldür.
Renal ve hepatik yetmezliği olanlarla, yaşlılarda günlük doz normal dozun 1/3-1/2'si kadardır.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* PRODİSAN 300 MG 60 KAPSÜL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder