15 Ekim 2010 Cuma

Pravachol 40 mg 30 tablet

» Kolestrol Düşürücü


Etken Maddesi
Pravastatin Sodyum


PRAVACHOL 40 MG 30 TABLET
İthal, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


10mgPravastatinTablet


ENDİKASYONLARI


Hiperkolesterolemi, ateroskleroz, miyokard infarktüsü riskini ve miyokardial revaskülarizasyon girişimlerinin gereksinimini azaltmada ve inme ile geçici iskemik atak riskini düşürmede endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Yeni doğmuş ve premature bebeklerde : Bu ilacın yeni doğmuşlarda özellikle 2 yaşın altındakilerde ve prematürelerde kullanılmaması gerekir. Emzirenlerde; Genel olarak küçük çocuklar ve prematüreler için antihistaminikler risk teşkil ettiklerinden emzirenlerde kullanılmamalıdır. Alt solunum yolu hastalıkları : Astma dahil olmak üzere antihistaminiklerin alt solunum yolu hastalıklarında kullanılması sakıncalıdır. Diğer Şartlar : Siproheptadin'e duyarlı olanlarda monoamino oksidaz inhibitörleri ile tedavi görenlerde kullanılmamalıdır.Ayrıca glokomlularda,stenozlu peptik ülserlilerde, prostat hipertrofilerinde, idrar kesesi boynu darlıklarında, piloroduodenal tıkanıklıklarda, çok yaşlı ve düşkün kimselerde kullanılmaması gerekir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Tedaviye başlamadan önce, tedavinin 12. haftasında ve doz arttırılacağı zaman karaciğer fonksiyon testlerinin yapılması önerilir. Pravastatin ile tedavi edilen hastalarda nadir olarak komplike olmayan miyalji bildirilmiştir. Hamilelikte ilacın emniyeti belirlenmemiştir. Pek çok HMG-CoA redüktaz inhibitörünün aksine, pravastatinin sitokrom P-450 3A4 ile metabolizasyonu belirgin değildir.


YAN ETKİLER


Baş dönmesi ve ağrısı, uyuklama, enerji azlığı, halsizlik, bulantı ve çarpıntı gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞİMLER


MAO inhibitörleri antihistaminiklerin antikolinerjik etkilerini uzatır ve derinleştirir. Ayrıca alkol ve diğer merkezi sinir sistemi depresanları (hipnotikler, sedatifler, trankilizanlar, antianksiyete ilaçları) ile etkileşir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Gece yatarken 10 ila 20 mg. Total kolesterolün 300 mg/dL'den daha yüksek olması halinde başlangıç dozu günde 40 mg olabilir.



İlaç Fiyatı 42.42 TL



Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PRAVACHOL 20 MG 20 TABLET
* PRAVACHOL 10 MG 20 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* PRAXAL 10 MG 20 TABLET
* PRAXAL 20 MG 20 TABLET
* PRAXAL 40 MG 30 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder