13 Ekim 2010 Çarşamba

Poviod 100 ml şişe

» Antiseptik, Dezenfektan

FORMÜLÜ

%10 Polivinil pirrolidon (povidon) -iyod kompleksi içerir.

ENDİKASYONLARI

Poviod, major ve minör cerrahi uygulamalarda preoperatif ve post operatif olarak kullanılan aseptik cilt temizleyicisidir. Topikal olarak kullanılır.

KONTRENDİKASYONLARI

Poviod'un uzun süreli ve geniş yüzey üzerindeki tedavisinde manifest hipertroid durum gösteren özellikte dekompoze kalp yetersizliği olan hastalarda, iyota karşı hassasiyeti olan kişilerde, ayrıca nontoksik nodüler guatrda kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

POVİOD SADECE HARİCEN KULLANILIR. Uygulamadan önce ısıtılmaz. Derin yara ve ciddi yanıklarda veya geniş deri bölgelerine uygulandığında iyod emilimi artabileceğinden doktora danışılmalıdır. Povidon-İyod'dan iyod emilimi tiroid fonksiyon testlerini değiştirebilir. Bu durumda hipertiroidli hastalardaki tiroid fonksiyonu gözlenmelidir. Povidon-iyod yeni doğanlarda hipotiroidizm riski nedeniyle dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Hamilelerde ve emziren annelerde dikkatli kullanılmalıdır. DİKKAT : Povidon-İyod, suda ve alkolde çözündüğü için deri ve giysilerdeki lekeler su ve sabunla kolayca çıkarılabilir. Gerektiğinde sodyum tiyosülfat solüsyonları kullanılabilir.


YAN ETKİLER

Allerjik reaksiyonlar görülebilir.

ETKİLEŞMELER

Povidon-İyodun bilinen bir ilaç etkileşmesi yoktur.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Poviod, gerekli olduğunda sulandırılmadan direkt olarak cilde ve mukozaya tatbik edilir. Gerektiğinde serum fizyolojik veya ringer solüsyonu ile seyreltilerekte kullanılabilir.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* POVİOD 1000 ML ŞİŞE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder