13 Ekim 2010 Çarşamba

polytrim 5 ml oftalmik solüsyon

» Antibakteriyel


Etken Maddesi
Trimetoprim + Polmiksin B sülfat


POLYTRİM 5 ML OFT.SOLUSYON

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Bir gram steril merhem 5 mg trimetoprim, 10000 ünite polimiksin B sülfat ve 1 g'a tamamlanacak miktarda vazelin içerir.


ENDİKASYONLARI


Polytrim göz merhemi, göz ve adnekslerinin, konjunktivit, keratit, kornea ülserleri, ülseratif blefarit ve kronik dakriyosistit dahil bakteriyel enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Polytrim göz merhemi, gözden yabancı cisim çıkarılması dahil çeşitli cerrahi girişimlerden sonra oluşabilecek oküler enfeksiyonlardan korunmada hem preoperatif hem postoperatif olarak uygulanabilir. Polytrim göz merhemi kullanılması uygun durumlarda sistemik tedavi veya lokal tedavinin diğer formlarının birlikte uygulanmasını engellemez.


KONTRENDİKASYONLARI


Diğer tüm oftalmik preparatlarda olduğu gibi, Polytrim göz merhemi, trimetoprim veya polimiksin grubu antibiyotiklere alerjik hipersensitivite gösteren hastalarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Polytrim göz merhemine karşı hipersensitivite reaksiyonlarının nadir görülmesi beklenir; ancak tedavi sırasında bir aşırı duyarlılık reaksiyonundan şüphelenilmesi halinde uygulama durdurulmalıdır. Gebelik ve emzirme döneminde kullanımı: Polytrim göz merheminin aktif bileşikleri gebelikte herhangi bir ters etki belirtisi olmadan yıllar boyunca kullanılmışlardır. Ancak, hastanın tedaviden elde edeceği klinik yarar gelişen fetusa risk ihtimali ile dengelenmelidir. Polimiksin B sülfat veya metabolitlerinin anne sütüne geçip geçmediği hakkında bilgi yoktur. Trimetoprim, ilacın sistemik verilmesinden sonra anne sütüne geçer. Ancak bunun, emen bebeğe riski önemsizdir. Bununla birlikte trimetoprim veya metabolitlerinin topikal uygulamadan sonra anne sütüne geçip geçmediği konusunda bilgi yoktur.


YAN ETKİLER


Bütün antibakteriyel preparatlarda olduğu gibi, uzun süreli kullanımı, mantarlar dahil duyarlı olmayan mikroorganizmaların çoğalması ile sonuçlanabilir. Lokal uygulama bölgesinde geçici olarak ortaya çıkan hafif-orta şiddetle yanma, batma, kaşınma ve dermatit şeklinde bölgesel reaksiyonlar bildirilmiştir.


ETKİLEŞMELER


Alkalilerin ve ayrıca da proteinlerin povidon iyodun dezenfektan aktivitesini düşürebileceği rapor edilmiştir. Sabunun ise inaktivasyona yol açabileceği kaydedilmemiştir. Polyod Antiseptik Solüsyon tatbik edilen yerler uzun süre güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Aksi taktirde deri reaksiyonları (iyododerma) görülme olasılığı artar.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


(Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde) Yetişkinler ve çocuklar: Polytrim göz merhemi gözde iyi tolere edilir ve bebekler dahil her yaştaki hastalara uygulanabilir. Uygulamadan önce, iltihap, kabuk v.b. gibi birikmiş kalıntılar gözden temizlenmelidir. Merhem, ince bir tabaka halinde ya etkilenen bölgeye ya da konjunktivitin göz küresi ve göz kapağı arasında kalan alana, enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak, günde 2-4 kez sürülmelidir. Uygulamaya, gözün iyileşmesinden sonra en az 48 saat daha devam edilmelidir. Yaşlılar: Yaşlı hastalarda Polytrim göz merheminin kullanılması ile ilgili spesifik bilgi yoktur. Ancak herhangi bir özel önlemin gerekli olması beklenmez.


İlaç Fiyatı 8.03 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* POLYTRİM 4 GR GÖZ MERHEMİ


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* OFTALMOTRIM 5 ML OFT. SOL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder