10 Ekim 2010 Pazar

Plasmasteril % 6 60 mg 50 ml solüsyon

» Steril ve apirojen

FORMÜLÜ

9.00 gSodyum iyoksitalamat1 litre60 g/lHidroksietil nişasta1 litre

ENDİKASYONLARI

Ameliyatlar (hemorajik şok), enfeksiyonlar (septik sok), şok tedavi ve profilaksisi, yaralanmalar (travmatik şok), yanıklar (yanık şoku) ile ilgili hipovolemide kullanılır

KONTRENDİKASYONLARI

Ağır kanamalar, ağır konjestif kalp yetmezliği, oliguri ve anüri ile birlikte görülen böbrek yetmezliği, nişasta allerjisi, hiperhidrasyon durumları, ağır kan pıhtılaşma bozukluklarında kontrendikedir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Fibrinojen yetersizliğinde, sadece hayati acil durumlarda, substitüsyon için kan hazır edilinceye kadar verilmelidir. Gebeliğin ilk trimesterinde kullanılmaz. Duyarlı hastalarda anaflaktik reaksiyonlara karşı dikkatli olunmalıdır. Tahammülsüzlük reaksiyonları görülmesi halinde infüzyon derhal durdurulmalı ve standart acil uygulamalara başlanılmalıdır.

YAN ETKİLER

Anaflaktoid reaksiyonlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda klinik tablo hafif subjektif şikayetler, dolaşım bozuklukları, şok ve bronkospazmdan, solunum ve kalp durmasına kadar uzanabilir. Tahamülsüzlük reaksiyonu görüldüğünde infüzyon derhal durdurulmalı ve standart acil uygulamalara başlanmalıdır.

ETKİLEŞMELER

Hiçbir ilaçla karıştırılarak verilmemelidir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Doz ve infuzyon hızlı kan kaybına ve hemokonsantrasyona göre ayarlanır. Kardiyovasküler ve pulmoner riski olmayan genç hastalarda, kolloid hacim tamamlayıcıların kullanımı için %30 hematokrit değeri sınır kabul edilir. Hacim eksikliği ve şokun (hacim tamamlama tedavisi) tedavi ve profilaksisi için önerilen günlük doz 20ml/kg vücut ağırlığı/güne kadar (=1.2gHES/kg vücut ağırlığı/gün)=(1500ml/75kg/gün) normal olarak 500-1000ml'dir. İnfüzyon hızı hemorajik şokta 20ml/kg saate kadar, 0.33ml/kg vücut ağırlığı/dakika (=1500ml/75kg/saat) (=25ml/75kg/dakika)'dır. Septik şok ve yanık şoklarında daha düşük infüzyon hızları uygulanır. 10 yaşın altındaki çocuklarda 15ml/kg vücut ağırlığı saat (=0.25ml/kg vücut ağırlığı/dakika) aşılmamamlıdır.


Reçeteli Verilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder