16 Ekim 2010 Cumartesi

Predictor( 3 pencereli kartuş + 1 tane pembe çubuk)

» Gebelik Testi

FORMÜLÜ

1 ml Sinomarin® Burun Spreyi'nde saf su ile 1ml’ye tamamlanmış 0.7 ml deniz suyu bulunmaktadır.

ENDİKASYONLARI

Predictor adetinizin geciktiği ilk günden itibaren günün herhangi bir saatinde kullanılabilecek basit ve güvenilir bir gebelik testidir.Bir kadın hamile kaldığında vücudu hCG (insan koryonik gonadotropin) olarak bilinen bir hormon üretmeye başlar ve bu hormon gittikçe artan miktarlarda idrarda bulunur. Predictor, bu hormonun varlığını tespit eder.

KONTRENDİKASYONLARI

6 aylıktan küçük bebeklerde kullanılmamalıdır. Deniz suyuna karşı aşırı duyarlık söz konusu ise kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Predictörü günün herhangi bir saatinde uygulayabilirsiniz. İlk sabah idrarını kullanmanıza gerek yoktur. Predictor, adet gecikmenizin ilk gününden itibaren idrarda hCG varlığını tespit eder. Eğer düzensiz adet görüyorsanız, çok erken test yapmamış olmak için en uzun adet döneminizi alarak üzerine bir gün ekleyiniz. Dilerseniz testi idrar akımınıza tutmak yerine, bir kap içine idrar yapıp, emici pembe ucun tamamını kaptaki idrara en az bir saniye batırarak da uygulayabilirsiniz. Eğer test sonucu pozitif çıkarsa doktorunuzu danışmalısınız.Doğum öncesi erken bakım, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı açısından büyük önem taşır. Eğer test sonucu negatif çıktıysa idrarınızda gebelik hormonu (hCG) tespit edilememiştir ve hamile değilsiniz.Eğer 1 hafta içinde adet görmezseniz, doktora gitmenizi tavsiye ederiz. Test sonucunu 4 dakika geçmeden önce okuduysanız teste çalışması için yeterli zamanı vermemiş olabilirsiniz ve sonuç hatalı okunmuş olabilir. 4 dakika sonunda sağdaki kontrol penceresinde renk oluşmazsa önce testi tam olarak kapatıp kapatmadığınızı kontrol edip 4 dakika daha bekleyin halen renklenme yoksa (216) 330 72 33 bilgi hattını arayın. Testi yalnızca bir kere kullanabilirsiniz

YAN ETKİLER

BaŞlangıçta geçici ve hafif bir iritasyon hissedilebilir. Deniz suyuna karşı hipersensitivite söz konusu ise kullanılmamalıdır. İstenmeyen bir etki görüldüðü zaman Sağlık Bakanlığı Türk İlaç Advers Etkilerini İzleme ve Değerlendirme Merkezi (TADMER)’ e bildiriniz.


ETKİLEŞİMLER

Predictor, sadece hCG veya hMG içeren fertilite ilaçlarından (kısırlık tedavisinde kullanılan ilaçlar) etkilenir. Diğer kısırlık tedavisi ilaçları, antibiyotikler, ağrı kesiciler veya gebeliği önleyici haplar test sonucunu etkilemez.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


1.Testi nasıl yapacaksınız: Testi alüminyum folyo ambalajından çıkartın. Ambalaj açıldığında göreceğiniz neme karşı koruyucu küçük paketi atabilirsiniz. Pembe uçlu test çubuğunu kartuştan dışarı çekin ve idrar emici pembe ucu idrar akımınıza en az bir saniye tutun. Test çubuğunu kartuşun içine yerleştirin. Testin tam olarak kapandığından emin olun. Şimdi çubuğu düz bir zemine, pencereleri rahat görebileceğiniz bir şekilde bırakarak sonucu okumadan önce 4 dakika bekleyiniz. 2.Testin çalışması : Kısa bir süre sonra tüm pencereler arasında bir renk hareketi olduğunu göreceksiniz. Bu testin doğru olarak çalışmakta olduğunu gösterir. 3. Sonucun Okunması : Test çubuğunu doğru bir şekilde sağ elinizle tuttuğunuzdan emin olun kontrol penceresinde beliren pembe renk testin doğru çalıştığının göstergesidir. Hamilesiniz : Eğer 4 dakika sonunda ortadaki sonuç penceresi renkli kalırsa hamilesiniz. Renk çok açık olsa bile bu durum hamile olduğunuz anlamına gelir. Hamile değilsiniz: Eğer 4 dakika sonunda ortadaki sonuç penceresinde pembe renk yoksa hamile değilsiniz. Bu durumda sonuç penceresi beyaz ya da sarımtırak bir renk olarak görülür. 4 dakikanın sonunda, sağdaki kontrol penceresinde bir renk oluşursa bu testi doğru olarak yaptığınızı gösterir. 4 dakikanın sonunda soldaki kontrol penceresi tekrar beyaza döndüğünde bu, test sonucunun okunmaya hazır olduğunu gösterir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder