8 Ekim 2010 Cuma

piptalin 4 mg 15 ml damla

» Antikolinerjik, Antispazmodik


Etken Maddesi
Pipenzolat Bromür


PIPTALIN 4 MG 15 ML DAMLA

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her ml (30 damla) 4 mg Pipenzolat bromür (N-etil-3-piperidil benzilat metobromid) ihtiva eder.


ENDİKASYONLARI



Süt çocuklarında ilk aylarda görülen kolik semptomlarının süratle giderilmesinde Pilor spazmı, kardiya spazmı ve kusma gibi çocukların fonksiyonel gastrointestinal rahatsızlıklarında, Düz adale ağrısı ve spazmların giderilmesinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Pipenzolat bromür ve diğer antikolinerjiklere karşı hassasiyeti olanlarda, glokomda, göz içi basıncının arttığı hallerde, hamilelikte, laktasyon döneminde, idrar retansiyonunda, prostat hipertrofisinde ve gastrointestinal sistemin obstrüktif organik hastalıklarında, pilor stenozu, paralitik ileus, toksik megakolonda ve karaciğer yetmezliği ile orta ve ağır şiddette böbrek yetmezliğinde kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


İlacın bileşiminde bulunantartrazin nedeniyle allerjik reaksiyonlar görülebilir. Pipenzolat bromür hipertiroid astım, taşikardi, instabil angina pektoris ve diğer ciddi kardiak bozuklukları olan şahıslarda dikkatle uygulanmalıdır. Ağır ülseratif kolit ve myasthenia gravisde ancak çok gerekli ise kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Pipenzolat bromür kullanımı ile diğer antikolalerjiklerle olduğu gibi aşağıda belirten yan etkiler görülebilir ancak tedavi dozlarında bu yan etkilerle karşılaşma olasılığı düşüktür.
Yan etkilerin başlıcaları bulantı, kusma, ağız kuruluğu, fotofobi, yutma zorluğu, pupilla dilatasyonu, akomodasyon bozukluğu, cilt kuruluğu, nadiren konstipasyon, idrar retansiyonu veya tutukluğu, bronş ve göz yaşı sekresyonunun azalması, taşikardi, halsizlik, baş dönmesi, sinirlilik ve uygusuzluktur.


ETKİLEŞMELER


Pipenzolat bromür, disopiramid, antihistaminikler, trisiklik antidepresanlar, benzodiazepinler, fenotiyazinebenzer yapıya sahip nöroleptikler ve antikolinerjik etkiye sahip antiparkinson ilaçlarla birlikte verildiğinde sinerjik etki oluşabileceği akılda tutulmalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Piptalin Pediatrik Damla, doktor tavsiyesine ve çocuğun yaşına göre aşağıdaki gösterilen miktarlara uyularak verilir. İlaç doğrudan doğruya çocuğun ağzına damlalıkla damlatılabileceği gibi, az miktarda süt, su, meyva suyu gibi sıvılara ilave edilerek de verilebilir. 2 hafta - 4 ay yaş, 0.5 -1.0 mg, 4 - 8 damla 4 ay - 1 yaş, 1.5 mg, 11 damla 1 - 3 yaş, 2.0 mg, 15 damla 3 - 7 yaş, 2.5 mg, 19 damla 7 - 12 yaş,4.0 mg, 30 damla Erişkinlerde, 5.0 mg, 38 damla Bu doz günde 3-4 defa, 3 veya 4 saat ara ile tekrarlanabilir. Not: Her ml 4 mg Pipenzolat bromür ihtiva eder.


İlaç Fiyatı 2.33 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder