15 Ekim 2010 Cuma

Pratsiol 5 mg 50 tablet

» Antihipertansif

FORMÜLÜ

2mgPrazosin hclTablet5mgPrazosin hclTablet1mgPrazosin hclTablet

ENDİKASYONLARI

Benign prostat hipertrofisinin neden olduğu üriner obstrüksiyonda ek tedavi olarak, primer ve sekonder hipertansiyon, Raynaud hastalığı ve sol ventrikul yetmezliğinde endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Yeni doğmuş ve premature bebeklerde : Bu ilacın yeni doğmuşlarda özellikle 2 yaşın altındakilerde ve prematürelerde kullanılmaması gerekir. Emzirenlerde; Genel olarak küçük çocuklar ve prematüreler için antihistaminikler risk teşkil ettiklerinden emzirenlerde kullanılmamalıdır. Alt solunum yolu hastalıkları : Astma dahil olmak üzere antihistaminiklerin alt solunum yolu hastalıklarında kullanılması sakıncalıdır. Diğer Şartlar : Siproheptadin'e duyarlı olanlarda monoamino oksidaz inhibitörleri ile tedavi görenlerde kullanılmamalıdır.Ayrıca glokomlularda,stenozlu peptik ülserlilerde, prostat hipertrofilerinde, idrar kesesi boynu darlıklarında, piloroduodenal tıkanıklıklarda, çok yaşlı ve düşkün kimselerde kullanılmaması gerekir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Etken maddeye duyarlı hastalarda ve 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmaz. Mekanik obstrüksiyona bağlı sol ventrikül yetmezliklerinde, Raynaud hastalığı ve prostat hipenrofisinde dikkatle kullanılmalıdır. Oluşabilecek ortostatik hipotansiyona karşı dikkatli olmalıdır.


YAN ETKİLER

Baş dönmesi ve ağrısı, uyuklama, enerji azlığı, halsizlik, bulantı ve çarpıntı gibi yan etkiler görülebilir.

ETKİLEŞMELER

MAO inhibitörleri antihistaminiklerin antikolinerjik etkilerini uzatır ve derinleştirir. Ayrıca alkol ve diğer merkezi sinir sistemi depresanları (hipnotikler, sedatifler, trankilizanlar, antianksiyete ilaçları) ile etkileşir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

0.5mg dozda 1 hafta kullanılır, gereksinime göre 2-3x0.5mg ve 2-3x1mg'a çıkılabilir. İdame doz 3-4 eşit kısma bölünmüş halde 3-16mg'dır. Max. günlük doz 20mg'dır.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* PRATSİOL 1 MG 30 TABLET
* PRATSİOL 2 MG 50 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder