26 Ekim 2010 Salı

prolıxın deconate 25 mg 1 ampul

» Antipsikotik(Nöroleptik)


Etken Maddesi
Flufenazin Deconat


PROLIXIN DECONATE 25 MG 1 AMPUL
Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


25mgFlufenazin dekanoatRetard ampul

ENDİKASYONLARI


Anksiyete Şizofreni ve diğer psikozlarda idame tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Sübkortikal beyin bozukluğu, komatoz şiddetli depresif durumlar, kan diskrazisi, karaciğer bozukluğu, 12 yaşından küçük çocuklar, etken maddeye ve fenotiazin türevlerine duyarlı hastalarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Tedavi döneminde hafif uyuşukluk oluşacağından motorlu araç vb. kullananlarla yüksek yerlerde çalışanlar uyarılmalıdır. Alkolle birlikte kullanılmaz.


YAN ETKİLER


Distoni, huzursuzluk, psödoparkinsonizm, ekstrapiramidal semptomlar, baş ağrısı, kabızlık, menstrüel düzensizlikler, erkekte empotans, eritem ve ürtiker gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞİMLER


Proleukin merkezi sinir sistemi fonksiyonunu etkileyebilir. Bu nedenle merkezi olarak etkili ilaçlar birlikte verildiğinde etkileşim olabilir. Hepatotoksik, nefrotoksik, miyelotoksik veya kardiyotoksik etkileri olan ilaçlarla birlikte verildiğinde, Proleukin'in bu sistemler üzerindeki toksisitesi artabilir. Birlikte verilen glukokortikosteroidler, Proleukin'in aktivitesini azaltabilirler. Ancak yaşamı tehdit eden belirti ya da semptomlar gelişen hastalar, toksisite kabul edilebilir bir düzeye gerileyene kadar deksametazon ile tedavi edilebilirler. Beta blokerler gibi antihipertansif ilaçlar Proleukin ile görülen hipotansiyonu artırabilirler. Proleukin uygulamasından sonra kontrast madde kullanılması, Proleukin uygulamasını takiben görülen toksisite tablosunun ortaya çıkmasına neden olabilir. Çoğu vakada bu durumun, son Proleukin dozunun uygulanmasını takiben iki hafta içinde gözlendiği bildirilmiştir, fakat bazı vakalarda aylar sonra da görülebilmektedir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


1/2-1 ampul/gün dozda başlanır. etki 24-27 saatte görülür idame doz 4-6 haftada bir ampuldur.


İlaç Fiyatı 8.16 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder