5 Ekim 2010 Salı

per-vital 30 tablet

» Besin destekleyicisi

FORMÜLÜ

1 tablet :
30mg Vitamin E (D-µ-Tocopherol Asetat)
120mg Vitamin C (Askorbik Asit)
2,40mg Beta Karoten
1,5mg Lutein içerir.

Yardımcı Maddeler:
TiO2 E171, Carmoisine E122, FD&C Yellow E110, FD&C Blue E132.

ENDİKASYONLARI

Beta Karoten vücutta A vitaminine dönüşür. Vitamin E, Vitamin C, Vitamin A ve Lutein antioksidan etki nedeniyle serbest radikalleri nötralize eder, oksidan etkiyi ortadan kaldırarak hücre memran yapısını korur, hücre fonksiyonlarını aktive eder. Görme, büyüme ve gelişmede, epitel dokuların yapımında ve farklılaşmasında rol oynar.

E vitamini, anti oksidan özelliğinden kaynaklanan lipid peroksidasyonunu önleme işlevi yanı sıra kapiller, mitokondriyal ve lizozomel membranları stabilize eder. Hücre yapısını korur. Eritrositlerin direncini arttırır. Trombosit agregasyonunu önler.

C vitamini, dokuların rejenerasyonu ve zararlı çevresel etkilere karşı direncin artırılmasında etkilidir. Vücutta otonomik işlevleri düzenlemede rol oynar. Kolesterolün safra asitlerine dönüşmesi için gereklidir. Kortizon sentezini kolaylaştırır.

Lutein, içerdiği karotenoidler nedeniyle gösterdiği antioksidan etki yanı sıra, gözde yaşlılıkta gelişen maküler dejenerasyona engel olur.

Beslenmeyi destekleyici olarak kullanılır.

KONTRENDİKASYONLARI

Bileşiminde bulunan herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlı olan hastalarda kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Kullanmadan önce Kullanım Kılavuzu’nu okuyunuz. Kullanmakta olduğunuz ilaç varsa mutlaka doktorunuza ve eczacınıza bildiriniz.

YAN ETKİLER

İstenmeyen bir etki görüldüğünde Sağlık Bakanlığı Türk İlaç Advers Etkilerini İzleme ve Değerlendirme Merkezi (TADMER)’ne bildiriniz.

Formülde yer alan vitamin seviyeleri günlük ihtiyacının üstüne çıkmadığı için bir yan etki beklenmez. Ancak fazla miktarda alındığında diyare görülebilir.

ETKİLEŞMELER

Diğer A vitamini içeren ilaçlarla alınması gerektiği zaman, hipervitaminoz durumu oluşabileceği dikkate alınmalıdır. µ-Tocopherol K vitamininin emilimini azaltır. Oral kontraseptifler de C vitamini seviyesini düşürür.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Doktor başka şekilde tavsiye etmediyse, Beslenmeyi destekleyici olarak günde 1 tablet kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder