4 Ekim 2010 Pazartesi

peridializ 1000 ML (setsiz)

» LVP


FORMÜLÜ


0.5 gSodyum laktatSolüsyon0.026 gKalsiyum klorürSolüsyon0.015 gMagnezyum klorür 6h20SolüsyonMg, ClElektrolitSolüsyon100 mlEnjeksiyonluk suSolüsyon1.5 gDekstrozSolüsyon


ENDİKASYONLARI


Akut böbrek yetmezliği, ağır metaller, organik maddeler ve bakteri toksinleri gibi böbrek üzerine toksik etkisi olan maddelerle zehirlenmeler, Taş, sülfamid ve tümörlerin neden olduğu üreter tıkanmalar, Kronik böbrek yetmezliği, Akut ve subakut glomerulonefrit, Diüretik tedaviye yanıt vermeyen inatçı ödemler Hiperamonyemi ve fonksiyonel böbrek yetmezliği Hiperkalemi Ağır su ve elektrolit metabolizması bozuklukları


KONTRENDİKASYONLARI


- Ciddi karaciğer harabiyeti olgularında - Faal veya gizli peritonitte - İleusta - İntraperitoneal yapışıklıklarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Kan proteinlerine bağlanma oranı yüksek olan ilaçların peritoneal diyalizi ile kandan uzaklaştırılması olanaksız olduğundan, karın duvar fıtığı ve yeni laparotemi yara izleri olanlarda dikaatle kullanılmalı ve uygulama için en uygun yer seçilmelidir. Uygulama sırasında istenmeyen bir etki görüldüğünde, infüzyon hemen kesilmeli, gerekli ise uygun tedavi edici önlemler alınmalıdır. Uygulanmadan önce şişe gözden geçirilmeli, şişe ters çevrilerek çökme, kirlilik, şişede çatlaklık, vakum kontrolü yapılmalı, partikül görülen çözeltiler kullanılmamalıdır. Solüsyon bir defada kullanımalı, artan çözelti tekrar kullanılmamalıdır. Hastada uygulamaya bağlı ateş veya titreme belirtileri görülürse uygulamaya son verilmelidir.


YAN ETKİLER


Uygulama tekniğine bağlı olarak, nadiren uygulama yerinde ağrı ve irritasyon, flebotromboz veya tromboflebit oluşabilir.


ETKİLEŞMELER


Doktor tarafından periton çözeltisine ilave edilmesine karar verilen maddeler varsa, diyaliz çözeltisi periton boşluğuna verilmeden önce aseptik teknik ile karıştırılmalıdır. İlave edilen maddeler diyaliz çözeltisi ile geçimsiz olabilir. Bu konuda yeterli bilgi olmaması halinde ilave işlemi doktor kontrolünde yapılmalı, ilave yapıldıktan sonra iyice çalkalanmalı, bekletilmeden hemen kullanılmalıdır.



DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Bu solüsyon intravenöz yolla uygulanmaz. Aseptik şartlarda periton içine uygulanır. Doz tespiti hastanın yaşı, vücut ağırlığı ve klinik durumuna göre doktor tarafından yapılır. Solüsyon, vücut sıcaklığına kadar ısıtılarak süratle 10-15 dakikada periton boşluğuna akıtılarak 30-45 dakika bırakıldıktan sonra alınır. Bu işlem gerktiğinde 24 saat sürdürülür. Bir diyalizde hastanın gereksinimine göre 40-50 litre çözelti kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder