3 Ekim 2010 Pazar

perbronş 120 ml

» Antitüssif, Antienflamatuar


FORMÜLÜ
5 ml’de 50 mg oxolamin fosfat.
ENDİKASYONLARI


Solunum yollarının bütün iltihabi hastalıklarında (larenjit, farenjit, rinit, akut ve kronik bronşit, bronkopnömoni, bronşektazi, trakeit), grip ve soğuk algınlığına bağlı öksürüklerde, boğmaca, sigara tiryakiliği ve hava kirliliğinden ileri gelen tahriş ve öksürüklerin tedavisinde endikedir.
KONTRENDİKASYONLARI


Preparatın bileşiminde yeralan maddelerden herhangi birisine aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER



Midesi hassas olanlarda yemeklerden sonra verilmelidir. ilacı kullanan çocuklarda halusinasyonlar görüldüğü seyrek olarak rapor edilmiştir. Üç aylıktan küçük çocuklara verilmemelidir. Gebelerde kullanımı konusunda yeterli kontrollü çalışmalar mevcut değildir. Emziren annelerde kuyllanımı tavsiye edilmez.



YAN ETKİLER


Ender olarak midesi hassas olan bebeklerde aç karnına verildiğinde bulantı, kusma yapabilir. Bu durumda şurup yemekten biraz sonra ve eşit miktarda su ile karıştırılarak verilmelidir. Pek ender olarak aşırı hassas bünyelerde ürtiker görülebilir, hafif lokal anestezik etkisinden dolayı ağız mukozasında geçici bir his azalması olabilir. Barsak hareketlerinde artma olabilir.


ETKİLEŞMELER


Antikoagülanlarla birlikte dikkatle kullanılmalıdır. Protrombin zamanı uzayabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği taktirde, daima yemeklerden sonra, kg başına 15-25 mg. Günlük doz 4 eşit doz bölünerek ve her 6 saatte bir olmak üzere günde 4 defa alınmalıdır.
- Büyüklerde, 4 x 2 ölçek
. - Küçüklerde, 4 x 1-2 ölçek,
-İki yaşından küçük çocuklarda 4 defa1/2 -1ölçek.
- 3 aylıktan küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PERBRONŞ 10 MG 150 ML ŞURUP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder