3 Ekim 2010 Pazar

pentothal sodıum 1 gr 1 flakon

» Genel anestezik


Etken Maddesi
Pentothal Sodyum


PENTOTHAL SODIUM 1 GR 1 FLAKON

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


0.5gTiyopental sodyumAmpul 11gTiyopental sodyumAmpul 1


ENDİKASYONLARI


Kısa süreli operasyonlarda narkoanalizde, psikiyatride çeşitli dengesizliklerin teşhisinde, status epileptikusta endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Renal fonksiyonları önemli derecede bozulmuş hiçbir hastaya Pentostam verilmemelidir. Daha önce verilen doza ciddi bir istenmeyen reaksiyon göstermiş hiçbir hastaya ilaç verilmemelidir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Solüsyonda bulanıklık veya çökelti oluşması halinde kullanılmaz Barbitüratlara aşırı duyarlı kişilerde, astımlılarda, solunum zorluğu bulunanlarda, hipotansiyonlularda, miyastenia gravisli hastalarda, anemililerde ve ciddi kardiyovasküler rahatsızlığı olanlarda kullanılmaz. Solunum depresyonu, laringeal spazm ve tromboflebit gibi komplikasyonlar görülebilir.


YAN ETKİLER


Mide bulantısı, kusma ve diareden şikayet ederler ve biraz daha yüksek bir oranı karın ağrılarından yakınır. Sık görülen diğer yan etkiler arasında anoreksi, halsizlik, miyaljibaş ağrısı ve letarji vardır. Pek çok araştırmada, enjeksiyondan hemen sonra değişen sıklıkta geçici öksürük bildirilmiştir.Pentostamın intravenöz enjeksiyonu damar boyunca geçici bir ağrıya ve dah asonra o damarın trambozuna neden olabilir.
Antimon sodyum glukonatla daha önce yapılan bazı araştırmalarda viseral leishmaniasis hastalığının seyrinin bir özelliği olmakla birlikte üç değerli antimonun toksisite profili ile de bağlantı kurulmuştur.


ETKİLEŞMELER


İlaç ile ilgili herhangi bir etkileşme bilidirilmemiştir. Pentostamın rutin biyokimyasal testlerin doğruluğunu bozup bozmadığı konusunda hiçbir bilgi yoktur.


DOZU & KULLAIM ŞEKLİ


.v. uygulamalarda %25'1ik veya %5'1ik solüsyonlar kullanılır. 100-150 mg'lık solüsyon 10-15 saniyede enjekte edilmelidir. 30 saniye sonra gevşeme olmazsa 100-150mg daha gerektiğinde 50-100mg ek doz uygulanır.


İlaç Fiyatı 2.63 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PENTOTHAL SODIUM 0,5 GR 1 FLAKON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder