2 Ekim 2010 Cumartesi

penbisin 250 mg 1 flakon

» Antibiyotik


Etken Maddesi
Ampisilin Sodyum


PENBISIN 250 MG 1 FLAKON

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


125mgAmpisilin trihidratSüspansiyon


ENDİKASYONLARI


Penbisin; streptotoklar, phömokoklar, penisilin G'ye duyarlı stafilakoklar ve entorokoklar gibi duyarlı gram-pozitif mikroorganizmalar ile H. influenzae, E. coli, proteusmirabilis, N. gonorrhoeae, gibi duyarlı gram-negatif bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Ayrıca deri ve yara enfeksiyonları prepostoperatuvar tedavi ve profilakside: Septisemi ve bakteriyel endokardit ile bakteriyel menenjitte endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Geçmişte herhangi bir penisilin türevine karşı aşırı duyarlılık göstermiş hastalarda kullanılmamalıdır


UYARILAR & ÖNLEMLER


Diğer penisilinlerde olduğu gibi aşırı duyarlılığa bağlı reaksiyonlar görülebilir. En önemli aşırı duyarlılık reaksiyonu anafilaktik şok, olup, derhal aci tedavi gerektirir.Böyle bir durum ortaya çıktığı zaman adrenalin enjeksiyonu yapılmalı, ayrıca hastaya oksijen verilmeli ve inravenöz yoldan kortikosteroid tatbik edilmelidir.
Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz yeniden ayarlanmalıdır. Uzun süreli tedavilerde böbrek, karaciğer ve hematopoetik sistem fonksiyonları belli aralıklarla kontrol edilmelidir.
Hamilelerde kullanımı; Hamilelerde yapılmış ve kontrollü çalışmalar mevcut değildir. Bu nedenle kullanılması gerekir.


YAN ETKİLER


Diyare, bulantı, kusma, karın ağrıları, glossilit, stomatit ve dilde esmerleşmedir. Alerjik reaksiyonlar, pruritis deri döküntüleri, ürtiker, eritema multiform, eksfolyatif dermatit.


ETKİLEŞMELER


Özellikle hiperürisemik hastalarda allopurinol ile birlikte kullanımı cilt reaksiyonlarını artırabilir. Oral kontraseptiflerinetkinliğini azaltabilir


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Şişenin ölçü çizgisine kadar kaynatılıp temiz su konur ve iyice çalkalanarak süspansiyon hazırlanır. Her kullanımdan önce süspansiyon iyice çalkalanmalıdır. Süspansiyon yemeklerde yarım ila bir saat önce alınmalıdır. Erişkinlerde 6 saatte 250-500 mg (1-2 ölçek), çocuklarda; (20kg'dan daha az) Vücut ağırlığının beher kg için 50mg eşit miktarlara bölünerek 6-8 saat ara ile verilebilir. Gartrointestinal ve Ürogenital sistem enfeksiyonlarında; Erişkinlerde, her 6 saatte 500mg (2 ölçek) çocuklarda; ( 20kg'dan daha az) vücut ağırlığının beher kg için 100mg eşit miktarlara bölünerek 6-8 saat ara ile verilebilir.


İlaç Fiyatı 1.51 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PENBISIN 1 GR 1 FLAKON
.: Forum Evren.NeT http://www.frmevren.net/m-n-o-p-harfi-ilaclari/82491-penbisin-250-mg-1-flakon.html
* PENBISIN 500 MG 1 FLAKON


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* AMPISINA 250 MG 1 FLAKON
* SILINA 250 MG 1 FLAKON
* AMPISINA 500 MG 1 FLAKON
* ALFASILIN 250 MG 1 FLAKON
* PENBISIN 500 MG 1 FLAKON
* ALFASILIN 500 MG 1 FLAKON
* SILINA 500 MG 1 FLAKON
* PENBISIN 1 GR 1 FLAKON
* AMPISINA 1 GR 1 FLAKON
* SILINA 1000 MG 1 FLAKON
* ALFASILIN 1 MG 1 FLAKON
* AMPISINA 1 GR 16 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder