3 Mart 2010 Çarşamba

mydrıacly

Tropikamid

FORMÜLÜ :



0.1 mgDisodyum edetatDamla1.0 mlSaf suDamlapH=5.5Sodyum hidroksitDamla5.0 mgTropikamidDamla0.1 mgBenzalkonyum klorürDamla

ENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanıldığı Durumlar, Hastalıklar ) :
Diagnostik amaçla midriasis(Midriasis gözün ön kamerasından aquöz humörün drenajına engel olmasına karşın glokomlu bir hastanın premedikasyonunda myotik göz damlaları ile birlikte atropin veya glikoprolat güvenle kullanılabilir.) ve siklopeji sağlamak için kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanılmaması Gereken Durumlar ) :
Primer glokomlu hastalarda veya glokoma yatkın olan hastalarda ve ürünün bileşiminde yer alan maddelerden bir ya da birkaçına aşırı duyarlılık gösterenlerde kontrendikedir.

UYARILAR / ÖNLEMLER :
Yalnızca topikal kullanım içindir, enjeksiyon için kullanılmaz. Hayvanlarda reprodüktif çalışmalar yapılmamıştır. Kadınlarda ya da erkeklerde fertilite üzerine bir etkisi olup olmadığı, fetus üzerinde potansiyal bir teratojenik etkisinin bulunup bulunmadığı konusunda yeterli bilgi yoktur. Bu ürün çocuklarda ve yetişkinlerde tehlikeli olabilecek MSS rahatsızlıklarına neden olabilir. Antikolinerjik ilaçlara aşırı duyarlılığın neden olabileceği psikotik reaksiyonlar ve davranış bozuklukları unutulmamalıdır.
Yaşlılarda ve intraoküler basıncı artmış kimselerde midriatikler ve sikloplejikler dikkatle kullanılmalıdır. Dar açılı glokomun indüklenmesi riskinden kaçınmak için, ön kamaranın açı derinliğine bakmak gereklidir. Sistemik absorrbsiyonu önlemek için uygulamadan sonra lakrimal keseye iki üç dakika parmakla basınç uygulanmalıdır.
Preparat benzalkonyum klorür içerdiğinden yumuşak kontakt lens takılı iken ilaç damlatılmamalıdır. Mydriacyl, hastada bulanık görme ve ışığa hassasiyet gibi reaksiyonlara neden olur. Bu etkilerin ortadan kalkması yaklaşık 6 saat olabilir.
Bu süre zarfında hastanın araç ya da makina kullanmaması ve tehlikeli işlerle uğraşmaması konusunda uyarılması gerekir.
Enflamasyonlu göze uygulandığında sistemik absorbsiyon riski daha da artar.
Trisiklik antidepresanlar, bütirofenonlar, bazı antihistaminikler gibi ilaçları almakta olan hastalarda uygulanması ile antimuskarinik etkilerde artma beklenebilir.
Solüsyonun kontaminasyonunu önlemek için damlalık ağzını hiçbir yere değdirmeyiniz. Anne ve babalar çocuklarının ilacı ağzına götürmemesi konusunda uyarılmalı ve uygulamadan sonra hem kendi hem de çocuklarının ellerini yıkamalıdır.

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :
Göz içi basıncını arttırır. Bu sınıf ilaçların çocuklarda ve yetişkinlerde psikotik reaksiyonlara neden olduğu, davranış bozukluklarına neden olduğu, kardiorespiratuar kollapsa neden olduğu rapor edilmiştir. Gözde geçici batma, ağızda kuruluk, görüntü bulanıklığı, korneal lekelenmeye bağlı ya da bağlı olmaksızın fotofobi, taşikardi, başağrısı, parasempatik stimulasyon ve allerjik reaksiyon görülebilir.

İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER :
Yoktur

DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ :
Retansiyon için % 5'lik solüsyondan gözler bir ya da iki damla uygulanır ve beş dakika içinde tekrarlanır. Eğer muayene 20-30 dakikadan fazla sürecekse midriatik etkiyi uzatmak için ek bir damla uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder