29 Mart 2010 Pazartesi

nimotop 30 mg 30 tablet

» Antivazokonstriktif ve Antiiskemik


Etken Maddesi
Nimodipin


NIMOTOP 30 MG 30 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


1 film kaplı tablet, 30 mg nimodipin ve ayrıca boyar madde olarak 1.26 mg titanyum dioksit ve 0.54 mg demiroksit sarısı içerir.


ENDİKASYONLARI


Serebrovasküler orijinli iskemik nörolojik defisitlerin önlenmesinde özellikle, subaraknoid kanama sonrasında, serebral vazospazma bağlı nörolojik yetersizliklerin önlenmesinde ve tedavisinde.


KONTRENDİKASYONLARI


Bir tedbir olarak, endikasyon kesin olarak belirlenmedikçe gebelik sırasında Nimotop® kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Serebrovasküler iskemik nörolojik defisitlerin önlenmesine yönelik tedavide; beyin dokusu su miktarı artmış (yaygın serebral ödem) veya intrakraniyal basınç belirgin derecede yükselmiş ise, Nimotop tablet dikkatle kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Yalnızca bazı vakalarda görülen yan etkiler, genellikle tedavinin başlangıç dönemi ile sınırlıdır. Belirtiler kaide olarak hafif ve geçici niteliktedir. Aşağıdaki yan etkiler görülebilir: Baş ağrısı, gastrointestinal semptomlar, bulantı, yüz kızarması (flush), sıcaklık ve özellikle başlangıç değeri yüksek ise kan basıncında düşme, terleme, halsizlik, sinirlilik, kalp atımında yavaşlama veya ender olarak artma. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞMELER


Nimodipin, antihipertansif ilaç alan yüksek tansiyonlu hastalarda kan basıncı azalmasını şiddetlendirebilir.Aynı zamanda simetidin uygulandığında, Nimotop'un kan konsantrasyonu artabilir.Ayrıca, serebrovasküler iskemik nörolojik defisitlerin önlenmesine yönelik tedavide: Kan basıncında belirgin düşüşe yol açabileceğinden ilaçla birlikte aynı zamanda i.v. beta-reseptör blokerleri uygulanmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Subaraknoid kanama sonrasında vazospazmın neden olduğu iskemik nörolojik defisitlerin önlenmesinde, 5-14 gün boyunca öncelikli olarak uygulanan nimodipin enfüzyonunu takiben, 7 gün süre ile günde 6x2 nimodipin tablet (6x60 mg/gün) verilmelidir.Film kaplı tabletler yemeklerden bağımsız olarak bir miktar sıvı ile alınmalıdır. İki uygulama arasındaki süre 4 saatten az olmamalıdır.Ciddi renal ve hepatik yetersizliklerde, özellikle sirozda, kan basıncı azalması gibi yan etkiler belirginleşebilir. Bu durumda doz, EKG ve kan basıncı düzeyine uygun olarak azaltılmalıdır. Doz Aşımı ve Tedavisi : Akut dozaşımı, aşırı kan basıncı düşmesine, taşikardi veya bradikardiye yol açabilir. Bu durumda Nimotop tedavisi derhal kesilmelidir. Aktif karbon ilaveli gastrik lavaj, derhal uygulanacak tedavi olabilir. Şayet kan basıncındaki düşüş ciddi ise intravenöz dopamin veya noradrenalin uygulanmalıdır.Nimodipinin bilinen spesifik bir antidotu olmadığından, eşlik eden diğer reaksiyonların tedavisi semptomlara göre belirlenmelidir.


İlaç Fiyatı 14.9 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* NIMOTOP 0,2 MG 1 FLAKON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder