26 Mart 2010 Cuma

Neurogrıseovit 5 Ampul Tip I + 5 Ampul Tip II

» Enjektabl Vitaminler

FORMÜLÜ

Her Tip I Ampul (1 ml’lik Ampul içinde kırmızı solüsyon): Hidroksikobalamin 1000 mcg, Her Tip II Ampul (2 ml’lik Ampul içinde renksiz solüsyon): Tiamin hidroklorür 100 mg, Piridoksin hidroklorür 100 mg, Lidokain HCl 10 mg, ihtiva eder

ENDİKASYONLARI

B vitaminleri eksikliğinde, bu vitaminlerin dokulara süratle dağılımının istendiği ve gastrointestinal yoldan emilimin tam olmadığı durumlarda paranteral tatbiki mümkün kılar.Ameliyat öncesi ve sonrasında, ağır hastalıklarda, multipl kırıklarda, yanık vakalarında, nevritler, polinevritler, nevralji, periferik tipte fasiyal paralizilerde, post-enfeksiyöz paralizilerde, alkol ve ilaca bağlı toksik psikozlarda, tüberkülozların ilaç zehirlenmelerinde, bazı ilaçlarla yüksek dozda veya uzun süre sürdürülen tedavilerde görülebilen vitamin yetersizliklerini önlemekte, kansızlıkve nekahatte kullanılır.

KONTRENDİKASYONLARI

Tiamine allerjisi olanlarda kontrendikedir. Emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

İlaç tedavisi medulla spinalisin subakut dejenerasyonu semptomlarını maskeleyeceğinden medulla spinalisin subakut dejenerasyonunu tam olarak teşhis edilmedikçe preparatı kullanılmamalıdır.
Dikkat: Tiamin hidroklorür ihtiva eden; İ.V. veya İ.M. kullanılan enjeksiyonluk solüsyonlar alerjik veya anafilaktik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu nedenle geçmişinde herhangi bir hassasiyeti olanlarda kullanılmadan önce çok dikkatli olunmalıdır. Çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Yalnız adele içine zerk edilir.

YAN ETKİLER

Süt salgılamasını azaltır. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza başvurunuz.

ETKİLEŞMELER

Parkinson hastalarında L-dopa tedavisi üzerinde bozucu etkiye sahip olduğundan kullanılmamalıdır.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

İntramüsküler olarak kullanılır. Verilecek miktar, müstahzarın profilaktik veya terapötik amaçla kullanılışına göre tespit edilir. Steril bir enjektöre önce ampul tip II sonra ampul tip I çekilir ve intramüsküler olarak verilir.Genellikle başlangıç dozu olarak günde bir defa bu iki ampul karışımının enjekte edilmesi yeterlidir. Tedavi, bu doz haftada 2-3 defa tekrarlanarak sürdürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder