26 Mart 2010 Cuma

Neturone 0,5 mg 105 gr granül

» Üriner antiseptik


Etken Maddesi
Metenamin


NETURONE 0,5 GR 105 GR GRANÜL

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


0.5g/poşetMetenaminPoşet 105g0.5g/ölçekMetenaminGranül 70g


ENDİKASYONLARI


Uzun süre tedavi gerektiren pyelonefrit, sistit, pyelit ve diğer kronik üriner sistem enfeksiyonlarıyla beraber oluşan bakteriürinin supresyonunda veya tedavisinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Sistemik belirtiler veya parankimal tutulumlu idrar yolları enfeksiyonlarında kullanılmamalıdır. Ağır karaciğer ve böbrek yetmezliklerinde konterndikedir. Etken maddeye veya içerdiği maddlerden herhjangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Akut üriner sistem enfeksiyonlarında tek başına uygulanmamalıdır.
Enfeksiyon diğer uygun antimikrobiyal ilaçlarla temizlendikten sonra kullanılır. Tedaviye başlarken ve tedavi sırasında idrar PH'sı kontrol edilmelidir. Üreaz pozitif bakterilerin enfeksiyonlarında idrarın asidikasyonuna dikkat edilmelidir.
Gut hastalarında idrarda ürat kristallerinin çökmesini neden olabilir.
Hamilelerde ve emziren annelerde ancak doktor önerisi ile dikkatle uygulanmalıdır.


YAN ETKİLER


Bulantı, stomatit, anoreksi, kusma, abdominal kramp, diyare, baş dönmesi, alerjik cilt döküntüleri, yaygın ödem, baş ağrısı, kulak çınlaması ve kas krampları oluşturabilir. Yüksek dozlarda mesane irritasyonu, ağrılı ve sık idrar yapma, proteinüri ve hematüri görülebilir.


ETKİLEŞMELER


İdrar PH'sını yükselten bazı antiasidler, sodyum bikarbonat, karbonik anhidraz inhibitörleri, tiazid grubu diüretikler gibi ilaçlarla ve yiyeceklerle birlikte kullanılmamalıdır. Sülfatiyazol veya sülfametizol ile birlikte kullanıldığında kristalüre oluştuğu saptanmıştır. Bu nedenle de sulfonamidlerle birlikte kullanılmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Granül: 4x1-2 ölçek/gün dozda, yemeklerden sonra ve yatmadan önce kullanılır.Poşet: Erişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda 4x1g veya 2 poşet, yemeklerden sonra ve yatmadan önce,6-12 yaş arası çocuklarda 4x0.5g veya 1 poşet yemeklerden sonra ve yatmadan önce,2-6 yaş arası çocuklarda 50 mg/kg/gün dozda yemeklerden sonra ve yatmadan önce kullanılır.



İlaç Fiyatı 6.34 YTL



Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLRİ


* NETURONE 0,5 GR 70 GR GRANÜ


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* PURINOL EFERVESAN 70 GR GRANÜL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder