26 Mart 2010 Cuma

nerisona c krem 15 gr

» Antimikrobik, Kortikosteroid


Etken Maddesi
Diflukortolon Valerat + Klorkinaldol


NERISONA-C KREM 15 GR

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


1 g Nerisona C, 1 mg (% 0.1) Diflukortolon valerat ve 10 mg (% 1) Klorkinaldol içerir. Yardımcı maddeler Disodyum edetat dihidrat


ENDİKASYONLARI


Nerisona C, bir kremin endike ve iltihabi belirtilerin ön planda olduğu, bakteriyal ve/veya mikotik enfekte deri hastalıklarının başlangıç ve ara tedavisi için uygundur; örneğin: • Bakteriyal ve/veya mikotik enfekte ekzema (numuler ekzema, seboreik ekzema ve dishidrotik ekzema gibi); varikoz semptom kompleksinde ekzema, (ancak direkt alt ekstremite ulkusları üzerine değil); bakterid, ekzematid • Pioderma (follikülit, impetigo) ve eritrazma gibi deri enfeksiyonları • Dermatomikozlar (tinea, candidiasis, pitiriasis versicolor) Nerisona C, ayrıca bahsi geçen iltihabi ve allerjik deri hastalıklarında bakteriyal ve mikotik enfeksiyonların profilaksisi için uygundur.


KONTRENDİKASYONLARI


Tedavi alanında tuberkülotik veya luetik süreçler bulunduğunda; virozlarda (örn: varicella, herpes zoster), rozasea, perioral dermatit ve tedavi edilecek bölgedeki aşı sonrası cilt reaksiyonlarında kontrendikedir. Etken maddelere veya içerdiği maddelerin herhangi birine karşı aşırı duyarlık


UYARILAR & ÖNLEMLER


Nerisona C ile tedavide nadir vakada kaşıntı, yanma, eritem veya veziküllenme gibi lokal semptomlar oluşabilir. Kortikoid içeren preperatların geniş alanlara (vücut yüzeyinin % 10'u ve fazlası) ve/veya uzun süreli (4 haftadan uzun) uygulamalarda, şu yan etkiler oluşabilir: deride atrofi, telenjiektaziler, striae, deride akne formunda değişiklikler gibi lokal semptomlar ve kortikoid'in absorpsiyonuna bağlı olarak sistemik etkiler. Topikal uygulanan diğer kortikoidlerde de görüldüğü gibi nadir vakada follikülit, hipertrikoz, perioral dermatit ve formülasyondaki bileşenlerin herhangi birine karşı allerjik reaksiyonlar oluşabilir. Nerisona C, kadında gebelik veya süt verme döneminde uzun süre veya geniş alanlarda uygulandığında, yeni doğanlarda da bazı yan etkilerin oluşması mümkündür (örn. hamileliğin son haftalarındaki uygulamalar sonucunda böbreküstü bezi fonksiyon bozuklukları).


ETKİLEŞMELER


Bilinmemektedir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Tedavinin başında Nerisona C, günde 2 - bazen 3 defa ince bir tabaka halinde hastalıklı deriye sürülür. Hastalık tablosunda iyileşme olunca, sıklıkla günde 1 kez uygulama yeterlidir. Süt çocukları ve 4 yaşına kadar çocuklar, özellikle çocuk bezi ile örtülü deri bölgelerinde, 3 haftadan daha uzun süre tedavi edilmemelidirler. Doz Aşımı Yapılmış olan akut toksisite çalışmalarının sonuçlarına dayanarak deriden tek bir aşırı doz uygulaması (absorbsiyona olanak veren şartların varlığında geniş bir yüzeye uygulama) veya tüm bir tüp içeriğinin yanlışlıkla oral alınması sonrasında akut bir intoksikasyon riski beklenmemektedir.


İlaç Fiyatı 6.73 YTL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* İMPETEX 10 GR KREM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder