26 Mart 2010 Cuma

nevrol cemal 15 ml

» Sedatif

FORMÜLÜ

1.5gTeinture decorce orangeDamla0.1gEss. dcitroneDamla0.1gEss. dorangeDamla0.1gEss. dneroliDamla0.2gMentholDamla1.5gTeinture ethere valerianeDamla11.4gAlkolDamla0.01gEss. dmelliseDamla

ENDİKASYONLARI

Aşırı heyecan, bayılma ve histeri gibi psikomatik belirtilerde endikedir

UYARILAR & ÖNLEMLER

Ameliyatlarda post-operatuar bir kanamayı önlemek için 3-4 gün hatta daha fazla beklemek gerekir (kalp cerrahisinde bu süre daha kısadır), ani bir tehlike gösteren vakalar bu kuralın dışındadır. NEVPARİN ile tedavi edilen ameliyatlı hastalar özel bir dikkat ve ihtimamla kontrol altında olmalıdır. Antikoagülan tedavi devam ettikçe, imkan nispetinde başka ilaçların adale içine enjeksiyonundan kaçınılmalı, ihtiyaç halinde damar yolu kullanılmalıdır. Alkolle alınmamalıdır.

ETKİLEŞMELER

Heparin sodyum, bir basamaklı protrombin zamanını uzatabilir. Bu nedenle, heparin sodyumun dikumarol ya da warfarin sodyum ile birlikte uygulanması durumunda; kan alınması ile son intravenöz doz arasında en az 5 saat; son subkutan doz arasında ise en az 24 saat süre olması gerekir. Asetilsalisilik asit, dekstran, fenilbutazon, ibuprofen, indometasin, dipridamol, hidroksikloroquin gibi trombosit agregasyon reaksiyonunu (heparinize hastaların başlıca hemostatik defansı) engelleyen ilaçlar kanama oluşturabileceklerinden heparin sodyum uygulanmakta olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Dijitaller, tetrasiklinler, nikotin ya da antihistaminikler heparin sodyumun antikoagülan etkisini kısmen azaltabilirler.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Bir miktar suyla 20-25 damla kullanılır. Aşırı doz eksitasyon, taşikardi, kalp uyarımı, aritmi ve konvülsiyona neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder