20 Mart 2010 Cumartesi

Nasalide 0,25 mg 10 ml burun spreyi

** BU İLAÇ UZUN SÜREDİR İLAÇ PAZARINDA BULUNMAMAKTADIR **


» Kortikosteroid


Etken Maddesi
Flunisolid


NASALIDE 0,25 MG 10 ML BURUN SPREYİ

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


0.25mg/mlFlunisolidBurun spreyi


ENDİKASYONLARI


Allerjik ve vazomotor rinit de endikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Altı yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. Burun tıkanıklığı önce bir dekonjestan ile açıldıktan sonra kullanır. Daha önce uzun süre kortikosteroid kullandıktan sonra bu preparata başlayan hastalar, özellikle astımlı olanlar akut adrenal yetmezlik açısından dikkatle izlenmelidirler. Gebelerde ve laktasyonda kullanılmaz. Tedavi sırasında burun ve farenkste C. albicans üreyebilir. Aşırı doz uygulaması hipotalamik-hipofiz-sürrenal fonksiyonu inhibe eder. Tedaviden kısa süre önce tekrarlayan burun kanamaları, burun cerrahi operasyonu veya travma geçiren hastalarda iyileşme tamamlanıncaya kadar nazal kortikosteroidler dikkatle kullanılır. Glukokertikoidler enfeksiyon belirtilerini maskeleyebilirler ve kullanımları sırasında yeni enfeksiyonlar ortaya çıkabilir. Akciğer tüberkülozu, tedavi edilmemiş fungal bakteriyel veya sistemik viral enfeksiyonlarla, oküler Herpes simplex'li hastalarda dikkatle kullanılır.


YAN ETKİLER


Burun yanması, burunda batma hissi, hapşırma, burunda irritasyon, burun kanaması ve tıkanıklığı, boğaz yanması, ses kısıklığı, göz sulanması, bulantı, kusma, baş ağrısı ve tadalma azalması gibi yan etkiler görülebilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinlerde her burun deliğine iki kez (200mcg) püskürtülerek kullanılır, gerektiğinde 3x2 püskürtme (300mcg), 6-14 yaş arası çocuklarda her burun deliğine 3x1 püskürtme veya 2x2 püskürtme (150-200mcg) kullanılır. Max. günlük doz erişkinler için 400mcg ve çocuklar için 200 mcg'dir.


İlaç Fiyatı 14.11 YTL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder