30 Mart 2010 Salı

Nobateks 20 mg 10 Sup.

» Analjezik, Antipiretik, Antienflamatuvar


Etken Maddesi
Tenoksikam


NOBATEKS 20 MG 30 FİLM TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her Nobateks Supozituvar 20 mg Tenoksikam içerir.


ENDİKASYONLARI


Romatoid artrit,osteoartrit,artroz,ankilozan spondilit, akut gut, tendinit, bursit, omuz periartriti, kalça periartriti, burkulma ve incinmelerde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI
Tenoksikama karşı aşırı duyarlığı olanlarda veya daha önce başka bir NSAİ ilaca bağlı olarak aşırı duyarlık reaksiyonları (astma, rinit, anjiyoödem, ürtiker) gelişmiş kişilerde, aktif peptik ülserli ve peptik ülser hikayesi olanlarda, gastrointestinal kanama (melena, hematemez) veya ciddi gastrit durumlarında kontrendikedir. Akut renal yetmezlik riski ve hemostazın bozulması ihtimalini artırabileceği için anestezi ve ameliyat öncesi yaşlı hastalara, böbrek yetmezliği riski bulunan hastalara ve kanama riski yüksek olan hastalara Nobateks Supozituvar verilmemelidir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Peptik ülser veya gastrointestinal kanama oluşması halinde ilaç derhal kesilmelidir. Diğer NSAİ ilaçlarda olduğu gibi Nobateks Supozituvar böbrek yetmezliği riski artabilecek durumdaki hastalara uygulandığında böbrek fonksiyonları düzenli olarak izlenmelidir. Nobateks Supozituvar'ın gebelerde ve emziren annelerde güvenirliği tespit edilmediğinden kullanımı uygun değildir.


YAN ETKİLER


Tenoksikamın yan etkileri geçici olup tedavinin kesilmesini gerektirmez. Sıklıkla görülen yan etkiler gastrointestinal sisteme ait olanlardır. Bunlar hazımsızlık, bulantı-kusma, karın ağrısı, konstipasyon, diyare, gaz, epigastrik rahatsızlık, stomatit, anoreksi şeklinde olabilir. Diğer NSAİ ilaçlarda olduğu gibi gastrit, peptik ülser, hematemez ve melena dahil gastrointestinal sisteme ait kanama riski oluşabilir. Bu durumda ilaç kesilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır.


ETKİLEŞMELER


Salisilatlar,nonsteroid olmayan antienflamatuarlar, antikoagülan ve antidiabetikler ile birlikte kullanılmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Nobateks Supozituvar için önerilen günlük doz 20 mg’dır (1 supozituvar). Akut gut ataklarında ilk 2 gün 2 supozituvar ve daha sonra 5 gün süreyle günde 1 supozituvar uygulanır. Nobateks Supozituvar'ın terapötik etkisi tedavi başlangıcında belirgin ise de ilk 2 hafta içerisinde plazmada kararlı duruma ulaşılıncaya kadar terapötik yanıtta progresif bir artış izlenir.


İlaç Fiyatı 8.21 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* NOBATEKS 20 MG 10 TABLET
* NOBATEKS 20 MG 30 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* OKSAMEN-L 20 MG 1 FLAKON
* TILCOTIL 20 MG 1 FLAKON
* TILKO 20 MG 10 KAPSÜL
* TENOX 20 MG 10 KAPSUL
* TENOKTIL 20 MG 10 KAPSÜL
* ZIKARAL 20 MG 10 KAPSÜL
* OKSAMEN 20 MG 10 TABLET
* OKSAMEN-L 20 MG 1 FLAKON
* TENOKSAN 20 MG 10 KAPSÜL
* TILCOTIL 20 MG 10 TABLET
* VİENOKS 20 MG 20 FİLM TABLET
* TILCOTIL 20 MG 10 SUPP
* TILKO 20 MG 30 KAPSÜL
* TENOX 20 MG 30 KAPSUL
* ZIKARAL 20 MG 30 KAPSÜL
* TENOKSAN 20 MG 30 KAPSÜL
* VİENOKS 20 MG 30 FİLM TABLET
* TILCOTIL 20 MG 30 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder