22 Mart 2010 Pazartesi

Neo sedeks 150 ml şurup

** BU İLAÇ UZUN SÜREDİR İLAÇ PAZARINDA BULUNMAMAKTADIR **




» Sedatif, Antispazmotik


Etken Maddesi
Guaifenesin + Efedrin + Potasyum iyodür


NEO SEDEKS 150 ML ŞURUP
Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Passiflora,140 mg/ml Gliserin,Alkol,Şeker,Nipajin sodik,Ekstre Fluid Saf su k.m.


ENDİKASYONLARI


Nörozite,nörovejetatif bozukluğa bağlı gastroentestinal ve kardiyovasküler şikayetlerde,endişe,gerginlik,huzursuzluk,premenst ruel sendromlar,dismenore ve klimaterik bozukluklar anksiete,asabi bozukluk ve gerginliğe bağlı uykusuzluklarda endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


İhtiva ettiği alkolden dolayı alkolizm tedavisinde kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Preparat yemeklerden önce kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Yüksek dozda alındığında,bulantı,kusma,kolik ile görülen şiddetli amel vuku bulabilir.İçerdiği sodyum metabisülfit'e bağlı olarak allerjik reaksiyonlar görülebilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ


ETKİLEŞMELER


Hidantoin,barbitürat,primidon,karbamazepin, rifampisin, griseofulvin, oksakarbazepin, rifabutin, troglikazon ve felbamatla birlikte kullanımlarda etkileşim görülebilir.Adı geçen ilaçlardan herhangi biri veya hepatik enzim indüksiyonu yapan diğer ilaçlarla tedavi gören hastalara tedavi süresince ve ilacın kesilmesinden en az 7 gün boyunca ek bariyer kullanmaları önerilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Günlük teskin edici olarak büyüklere:öğle ve akşam yemeklerinden evvel 1-2 tatlı kaşığı Uyku bozukluklarında:yatmadan yarım saat evvel 2-3 tatlı kaşığı alınır.


İlaç Fiyatı 4.28 YTL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder