29 Mart 2010 Pazartesi

Nitro dur 10 5 ve 20 flaster

» Kroner vazodilatatör

FORMÜLÜ

0.2mg/saatNitrogliserinFlaster 100.4mg/saatNitrogliserinFlaster 20

ENDİKASYONLARI

Angina pektorisin önlenmesi ve koroner kalp yetmezliğinin sürekli tedavisinde endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Akut dolaşım yetmezliği, hipotansiyon ve akut infaratüste kontrendikedir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Bir flasterin uygulandığı yere aradan 2 gün gelmeden yeni flaster uygulanmaz. Akut angina pektoris krizlerinin tedavisinde kullanılmaz. Yeni miyokard infarktüse ve akut kalp yetmezliğinde dikkatle kullanılır. Anjin krizlerinin tedavisi için uygun değildir. Göz içi veya intrakranial basınç artışında kullanılmaz. Nonsteroid antlenflamatuarlar ve aspirinle birlikte kullanılmaz. Tedavi birdenbire kesilmez.

YAN ETKİLER

Baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, nabızda artma, cilt kızarması, hafif kaşıntı ve yanma gibi yan etkiler görülebilir.

ETKİLEŞMELER

Antihipertansif ilaç alan hastalarda, kullanılan antihipertensif ilacın kan basıncını düşürücü etkisi nimodipin ile artabilir.Diğer kalsiyum antagonistleri (nifedipin, diltiazem, verapamil) veya -metildopa ile kombinasyondan mümkünse kaçınılmalıdır. Bu mümkün olmadığı takdirde, hasta yakın gözlem altında tutulmalıdır.Aynı zamanda intravenöz beta-reseptör blokerlerinin uygulanması negatif inotropik etkinin artmasına ve muhtemelen dekompanse kalp yetmezliğine yol açabilir.Potansiyel nefrotoksik ilaçlarla (örn. aminoglikozidler, ve/veya furosemidle kombine sefalosporinler) birlikte kullanıldığında renal fonksiyonlarda azalmaya yol açabilir. Bu gibi durumlarda, böbrek fonksiyonlarının yakından takibi önerilir. Böbrek fonksiyonları olumsuza değiştiğinde tedavinin kesilmesi düşünülmelidir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

0.2 mg/saat dozda kullanılır. Bu amaçla 1 flaster 12-14 saat kalır. 10-12 saatlik nitratsız dönem için bant sökülür. Bazı hastalarda optimum terapötik etki elde etmek için daha yüksek dozlara ihtiyaç olabilir. 24 saatte serbest hale geçen etken madde miktarı farmasötik şekle göre 5-10 mg'dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder