26 Mart 2010 Cuma

nervikan

» Primer Uykusuzluk

FORMÜLÜ

Bir draje; etken madde olarak 160 mg Valeryan ekstresi ve 80 mg Melissa ekstresi; tatlandırıcı olarak şeker ve boyar madde olarak titanyum dioksit ve indigo karmin içerir.

ENDİKASYONLARI

Uyku düzensizliklerinin giderilmesine yardımcı olur.

KONTRENDİKASYONLARI

Bilinen herhangibir kontrendikasyonu yoktur. Parkinson, karaciğer hastalıklarında ve sürekli uyku bozukluklarında kullanılmadan önce doktorunuza danışınız. Bileşiminde bulunan maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık durumlarında kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Uyku düzensizliklerinin uzun süre devam etmesi durumunda, diğer sebebi tespit edilemeyen şikayetlerde olduğu gibi doktora müracat edilmelidir. Deneysel çalışmaların olmaması nedeni ile Nervikan gebelik ve laktasyon döneminde alınmamalıdır. Kullanmakta olduğunuz ilaç var ise, muhakkak doktorunuza ve eczacınıza bildiriniz. Son kullanma tarihi geçen ürün kullanılmamalıdır. Kullanmadan önce Kullanım Kılavuzunu dikkatlice okuyunuz.

YAN ETKİLER

İlacın bugüne kadar bildirilmiş herhangi bir yan etkisi yoktur. İstenmeyen bir etki görüldüğünde Sağlık Bakanlığı Değerlendirme Merkezi ( TADMER )' ne bildiriniz.

ETKİLEŞMELER

Doline Sprey tarif edildiği şekilde kullanıldığı sürece diğer ilaçlarla etkileşim gözlenmez.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ
Uyku düzensizliklerinde : erişkinler yatmadan yarım saat önce 2 tablet alınmalıdır ( Bu miktar 320 mg Valeryan ekstresi ve 160 mg Melissa ekstresine eşdeğerdir. ) Huzursuzluk durumunda; erişkinler sabah akşam ikişer tablet almalıdır ( Bu miktar 640 mg Valeryan ekstresi ve 320 mg Melissa ekstresine eşdeğerdir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder