3 Mart 2010 Çarşamba

mycospor onychoset 10 gr pomad

Antifungal

İlaç Etken Maddesi
Bifonazol

MYCOSPOR ONYCHOSET 10 GR POMAD, İthal, Beşeri bir ilaçdır.Reçete İle Verilir.

FORMÜLÜ :
1 g Mycospor tırnak pomadı, nötral baz içinde: 0.01 g bifonazol, 0.4 g üre içermektedir.Bir Tırnak Seti: 10 g tırnak pomadı içeren alüminyum tüp ve sıkıştırıcı, 1 paket suya dayanıklı flaster ve 1 adet tırnak kazıyıcısı içerir. ENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanıldığı Durumlar, Hastalıklar ) :
El ve ayak tırnaklarının mantar enfeksiyonları.
KONTRENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanılmaması Gereken Durumlar ) :
Bifonazole aşırı duyarlık. Nötral baz içindeki lanoline karşı bilinen alerji. Gebelikte kullanım :Preklinik emniyet verileri ve insanlardaki farmakokinetik veriler, gebelikte Mycospor kullanımı sonucu, anne ve çocuk üzerinde zararlı bir etki ortaya çıkabileceğini göstermemektedir. Bununla birlikte, gebelikte kullanım ile ilgili klinik veri yoktur. Gebeliğin ilk üç ayında hekime danışmadan kullanılmamalıdır.
UYARILAR / ÖNLEMLER :
Hekim tarafından tavsiye edilmedikçe hamileler ve emziren anneler tarafından alınmamalıdır. Özellikle gebeliğin son üç ayında kullanılması sakıncalıdır. ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE GRİP VE SUÇİÇEĞİNE EŞLİK EDEN YÜKSEK ATEŞTE REYE SENDROMU KONUSUNDA HEKİME DANIŞILMADAN KULLANILMAMALIDIR.
YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :
Ender olarak geçici kızarma ve iritasyon gibi lokal reaksiyonlar görülebilir. Nadiren flastere karşı alerji mümkündür. Ayrıca lanoline bağlı olarak maserasyon, soyulma, kontakt dermatit, kontakt alerji görülebilir. Bu yan etkiler tedavinin kesilmesiyle ortadan kalkar. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER :
Bilinen bir etkileşimi yoktur
DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ :
Doktor tarafından başka türlü önerilmediği takdirde, tırnak yüzeyini tamamen örtmeye yeterli miktarda Mycospor tırnak pomadı, günde bir defa enfekte tırnağa uygulanır. Kural olarak tırnak etrafındaki derinin örtülmesi gerekmez. Nadir vakalarda iritasyon geliştiğinde, tırnak etrafındaki deri, çinko içeren bir pomat ile örtülmelidir.Mycospor tırnak pomadı sürülmüş el ve ayak tırnakları flaster ile 24 saat kapatılır ve sargı hergün değiştirilir. Flaster çıkarıldıktan sonra parmak (el veya ayak) 10 dakika ılık su banyosunda tutulur. Hasta tırnağın yumuşamış kısımları tırnak kazıyıcısı ile kazındıktan sonra tırnaklar kurutulur ve yukarıda anlatıldığı şekilde Mycospor tırnak pomadı tekrar sürülerek, bir flaster ile kapatılır. Tedavi ancak kullanım kılavuzu sistematik bir şekilde takip edildiğinde başarılı olur. Kullanım süresi:Tedavi hergün dikkatle uygulanmalı ve yumuşamış, mantarla enfekte tırnak tamamen yerinden çıkıncaya kadar devam etmelidir. Bunun için, enfeksiyonun genişliğine ve tırnağın kalınlığına bağlı olarak, genellikle 7-14 gün gereklidir.Mycospor tırnak pomadı, sadece mantarla enfekte tırnağa etkilidir, sağlıklı bölgeleri etkilemez.Tırnağın çıkarılmasından sonra, bir antimikotik ile ikinci kademe tedaviye başlamadan önce, hekim onikolizin tamamlandığından emin olmalı ve eğer gerekirse tırnak yatağı temizlenmelidir.Tırnağın çıkarılmasından sonra, tırnak yatağına Mycospor Krem veya Solüsyon ile 4 haftalık bir antimikotik tedavi uygulanmalıdır.Tırnakların fungal enfeksiyonlarının tedavisinde kalıcı başarı, büyük ölçüde tırnağın hastalıklı kısmının dikkatle çıkarılmasına ve daha sonra tırnak yatağının Mycospor Krem veya Solüsyon ile özenle tedavi edilmesine bağlıdır. Flastere karşı alerjik reaksiyon mümkün fakat enderdir. Bu durumda doktora danışılmalıdır.
İlaç Fiyatı 18.67 YTL
İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)
MYCOSPOR 20 GR PUDRA
MYCOSPOR 10 MG KREM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder