7 Mart 2010 Pazar

Muconex 100 ml granül

» Ekspektoranlar


Etken Maddesi
Asetil sistein


MUCONEX GRANÜL 100 ML

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Muconex, her 5 ml'de 200 mg Asetilsistein içerir. Ayrıca yardımcı maddeler olarak Metil paraben, Probil paraben, Beta karoten (E 160), Sorbitol ve Portakal esansı içerir.


ENDİKASYONLARI


Muconex, yoğun kıvamlt balgamın atılması, azaItılmas ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken aşağıdaki durumlarda tedaviye yardirncı olarak kullanılır - Akut ve kronik bronkopulmoner hastalıklar (Örneğin; pnömoni, bronşit amfizem. trakeobronşit, kronik astmatik bronşit tüberküloz, bronşiektaz akdğerin primer arni - Mukus tıkacı nedeni ile oluşmuş atelektazi. - Kardiyovasküler ve pulmoner toraks cerrahisine bağlı olan pulmoner kompiikasyonlar. - Enfeksiyona bağlı veya sigaranın ve solunum le alınan diğer k ajanların akciğerde meydana getirdiği oksidatif hasarın önlenmesinde. - Yüksek doz parasetamol alımına bağlı olarak ortaya çıkan karaciğer yetmezJiğin önlenmesinde.


KONTRENDİKASYONLARI


Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Gastroduodenal ülser durumlarında, ayrıca asetilsisteinin verilmesinden sonra bronşiyal sekresyonda belirgin bir artış olabilir Bu durumda eğer öksürük refleksi veya öksürük yeterli değil ise hava yolunun açık tutulmasına dikkat edilmelidir. 2 yaşın altındaki çocuklarda doktor kontrolü alttnda uygulanmalıdır. HamiİeIik ve Laktasyonda kullanım: Hamile hanımlarda kullanımtna ilişkin kontrollü çalışmaların yokluğundan dolayı harrıilelerde zorunlu nedenler olmadıkça kullanılmarnalıdır (harnilelik kategorisi 8). Asetilsistein anne sütüne geçip geçmediği bWnmemektedir. Bu nedenle emziren annelerde zorunlu nedenler olmadıkça kullanılrnamalıdır.


YAN ETKİLER


Kusma ve bulantı tip gastrointestinat bozukluklar, ağız kokusu, stornatit, rinore, ürtiker, baş ağrısı, kulak çınlaması, nadiren alerjik deri reaksiyonları görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Sahip olduğu serbest sülfidril grubu nedeni ile, aynı solüsyona karıştırılır ise asetilsistein çeşitli penisilinler tetrasiklinler sefalosporinler aminoglikozidler, makrolidler ve amfoterisin B ile etkileşime girebilir. Asetilsistein ile birlikte kullanıldığında, amoksisilin’in dokudaki düzeyinin artabileceği bildirilmiştir. Söz konusu antibiyotikler ile asetilsistein’in birlikte kullanılması durumunda, her iki ilacın aralarında en az 2 saat ara olacak şekilde alınması önerilir. Asetilsistein ile birlikte kuilanıldığında, gliseril trinitrat(nitrogliserin)’ın vazodilatör ve trombosit agregasyonunu inhibe edici etkisinde bir artış olabileceği bildirilmiştir. Antitussifler ile birlikte kullanılması önerilmemektedir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Solunum yolu hastalıklarında artmış sekresyonu azaltmak ve atılımı kolaylaştırmak amacı ile,doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde; 2 yaşın altındaki çocuklarda 200 mg/gün (5 ml/gün) iki eşit dozda 7 yaşına kadar olan çocuklarda 400 mg/gün (10 ml/gün), iki eşit dozda,7 yaşından büyüklerde ve erişkinlerde; 600 mg/gün (15 ml/gün), bir defada veya üç eşit doza bölünerek,semptomlarda iyileşme sağlanıncaya dek (8-10 gün) kullanılması önerilir. Parasetamol zehirlenmesinde antidot olarak; yükleme dozu 140 mg/kg, idame dozu 4 saatte bir 70 mg/kg (17 doz) şeklinde kullanılabilir. ilacın hazırlanması: İLAÇ KULLANILMADAN EN AZ YARIM SAAT ONCE HAZIRLANMALIDIR. Şişedeki işaretli yere kadar su doldurulur ve şişe çalkalanır. içerik tamamen çözünmelidir. Portakal tadında yarı saydam kullanıma hazır şurup oda sıcaklığında aktivitesini 12 gün korur DOZ AŞIMI: Spesifik antidotu mevcut değildir. Destek ve semptomatik tedavi uygulanır.


İlaç Fiyatı 3.87 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* MUCONEX GRANÜL 150 ML 60 GR GRANÜL
* MUCONEX 600 MG 20 EFERVESAN TABLET
* MUCONEX 600 MG 10 EFERVESAN TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* ACETYLCYSTEİN 600 TROM 10 EFERVESAN TABLET
* ASİST PLUS 600 MG TOZ İÇEREN 30 SAŞE
* MENTOPİN 600 MG 20 EFFERVESAN TABLET
* MENTOPİN 200 MG 20 EFFERVESAN TABLET
* OXXA 40 MG 150 ML ŞURUP
* OXXA 200 MG 30 KAPSÜL
* NAC 600 MG 10 EFERVESAN TABLET
* ACETYLCYSTEİN 600 TROM 20 EFERVESAN TABLET
* EXTAL 600 MG 20 EFFERVESAN TABLET
* EXTAL 200 MG 20 EFFERVESAN TABLET
* ACT 200 MG TEK DOZLUK EFF.GRANÜL İÇEREN 30 POŞET
* ACT 100 MG TEK DOZLUK EFF.GRANÜL İÇEREN 60 POŞET
* ACT 200 MG TEK DOZLUK EFF.GRANÜL İÇEREN 60 POŞET
* ACT 100 MG TEK DOZLUK EFF.GRANÜL İÇEREN 30 POŞET
* ACT 300MG/3ML (%10) SOLÜSYON İÇEREN 5 AMPUL
* ACT 300MG/3ML (%10) SOLÜSYON İÇEREN 10 AMPUL
* ASIST 200 MG 30 KAPSUL
* ASIST 200 MG 30 SAŞE
* ASIST 60 GR 150 ML GRANUL
* ASIST % 4 100 ML GRANUL
* ASIST %10 3 ML 300 MG 5 AMPUL
* ASIST %10 3 ML 300 MG 10 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder