7 Mart 2010 Pazar

Mucosis 250 mg 100 ml ped.şurup

» Mukolitik, Ekspektoran

FORMÜLÜ

Şurup:5 mL’de 250 mg karbosistein içerir. Yardımcı Maddeler: Sakkaroz, Sodyum benzoat, metil paraben, etil paraben, propil paraben, vanilin, E-150, karamel, bur karamel içerir. Pediatrik Şurup :Her ölçek (5 mL) 100 mg karbosistein içerir. Yardımcı Maddeler: Sakkaroz, Sodyum benzoat, metil paraben, etil paraben, propil paraben, vanilin, Kiraz esansı, Ahududu esansı içerir.V

ENDİKASYONLARI

Mucosis şurup ileri derecelerde viskoz ve yoğun mukus salgılanması ile birlikte seyreden hastalıklarda mukus kıvamının düşürmek ve ekspektorasyonu kolaylaştırmak amacıyla kullanılır. Endikasyon alanları şu şekilde sıralanabilir. . Akut ve subakut bronşitler, . Akut ve subakut trakeobronşitler, . Nezlenin yol açtığı bronkopulmoner hastalıklar, . Bronşektaziler, akciğer tüberkülozu, bronkopnömoni, pnömoni, atelektazi, sistik fibrozis'in neden olduğu pulmoner komplikasyonlar, . Rinit, akut ve kronik rinofarenjit, sinüzit ve otit, larenjit vb. Otorinolojik hastalalıklar . Cerrahi müdahaleler sonucunda ortaya çıkan bronkopulmoner komplikasyonların profilaksi ve tedavisinde, . Solunum yollarına ait enfeksiyon hastalıklarının (grip, kızamık, kızıl vb.) yol açtığı komplikasyonlarda, . Diagnostik tetkiklere hazırlık safhasında; . Bronkografi, bronkoskopi . Brokospirometri . Bronşial kateterizasyonlardan önce solunum yollarını patolojik mukus oluşumlarından temizlemek amacıyla kullanılır.

KONTRENDİKASYONLARI

Nadiren deride kızarmalarla ve gastroentestinal kanamalara yol açtığı bilindiğinden maddeye duyarlı olduğu bilinen kişilerde, geçmişinde hikayesi bulunan şahıslarda, aktif mide, duodenum ülserlerinde kullanılmamalıdır. Hamileliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

İlacın normal dozlarda kullanımı esnasında, çıkarılan balgam miktarlarında gözlenen artma normal bir durumdur ve endişe gerektiren bir durum değildir. Akciğer ve solunum yollarında mukus kıvamı ve çokluğundan dolayı obstrüksiyon gelişmiş ise mukus ve partiküllerin dışarı atılması için gerekli öksürük 'de yeterli değilse, solunum yollarındaki tıkanıklığın giderilmesi mekanik aspirasyonla sağlanmalıdır. Astmatik hastaların tedavileri sırasında bronkospazm oluşabileceğinden dikkatli verilmelidir. Belirtiler gözlenmeye başlandığında ilaç derhal kesilmelidir.

YAN ETKİLER

İlacın alımını takiben ilk günlerde gözlenen aşırı balgam, patolojik kökenli viskoz mukusun seyrelmesi sonucudur. Tedaviyi takiben hızla normal seviyesine dönmektedir. Mide bulantısı, Kusma, başağrısı, hemoptiz, burun kanaması, ishal, gastroentestinal kanamalar ve deri reaksiyonları görülebilir. İlaç yüksek dozlarda alındığında bu belirtiler daha da artabilir, bu reaksiyonları görülebilir. İlaç yüksek dozlarda alındığında bu belirtiler daha da artabilir, bu reaksiyonlara ilaveten hipertansiyon da ortaya çıkabilir. Dozun azaltılması ya da ilacın kesilmesi ile görülebilecek yan etkiler ortadan kaybolur. Beklenmeyen bir etki görülmediğinde doktorunuza başvurunuz

ETKİLEŞMELER

S- karboksimetilsistein Folkodin ile geçimsizdir. Opital türevi bu tip bileşiklerle aynı anda kullanılması tavsiye edilmez.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Şurup : Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği taktirde, 15 yaşından büyük çocuklar ve erişkinlerde günde 3 kez 2’şer ölçek verilir. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ Doz aşımı durumunda en sık görülen belirti gastroentestinal rahatsızlıklardır. Gastrik lavaj önerilebilir. Pediatrik Şurup: • 2-5 yaş grubuna: Günde 1/2-1 ölçek verilir. • 5-15 yaş grubuna: Günde 3 defa 2’şer ölçek verilir.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ

Doz aşımı durumunda en sık görülen belirti gastroentestinal rahatsızlıklardır. Gastrik lavaj önerilebilir.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

MUCOSİS 250 MG 100 ML ŞİŞE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder