13 Mart 2010 Cumartesi

Methotrexate 50 mg 5 ampul

» Antineoplastik


Etken Maddesi
Metotreksat


METHOTREXATE 50 MG 5 AMPUL

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


5mg/2mlMetotreksatAmphar b.v. ampul50mg/2mlMetotreksatAmphar b.v. flakon


ENDİKASYONLARI


Methotrexate trofoloblastik neoplazmalar ve lösemi gibi neoplastik hastalıkların ve diğer tedavi şekillerine cevap vermeyen ağır rekalsitran psoriazis vakalarının tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Böbrek ve karaciğer fonksiyon bozuklukları. Önceden bilinen kan diskrazileri, örneğin kemik iliği hipoplazisi, lökopeni, trombositopeni veya anemi.


UYARILAR & ÖNLEMLER


1. Methotrexate kemik iliğinde belirgin BİLEŞİMİ depresyona, anemiye, Iökopeniye, trombositopeniye ve kanamalara neden olabilir.
2. Methotrexate özellikle yüksek dozlarda arasında tutmak maksadı ile sodyum veya uzun süreli tedavilerde hepatotoksik hidroksit ve gerektiğinde izotonisiteyi olabilmektedir. Karaciğer atrofisi, nekroz, sağlamak amacı ile sodyum klorür ihtiva siroz, yağlı dejenerasyon ve periportal eder. Enjeksiyorı berrak, sarımsı renkli fibroz bi!dirilmiştir. Degişiklikler önceden olup, bulanık olmaz ve partikül içermez. Gastrointestinal ve hemotolojik toksisite ile Koruyucu madde ihtiva etmez ve tek kendini göstermediğinden, hepatik dozluk, lastik tıpalı flakonlarda 2 ml'de fonksiyonların tedaviden önce kontrol 5O mg ve 20 ml'de 500 mg'lık çözeltiler edilrnesi ve tedavi boyunca düzenli olarak bulunur. 10 ml'de 1 gr'lık, sodyum aralarla izlenmesi şarttır.
Klorür içermeyen ve hafif hipertonik olan Karaciğer yetersizliği veya hasarı bir formu da mevcuttur. Bulunması halinde bu konuya özel dikkat gösterilmelidir. Tedavi siiresince
3. Methotrexate ideal bölümlere ve/veya gösterir. Bu enzim DNA sentezi ve konjenital anomalilere neden olmuştur. Bu hücreser replikasyonda folik asitin nedenle hamile kadınlarda kullanılması tetrahidrofolik asite indirgenmesini tedavinin faydalarının risklerine baskın sağlar. Mefhotrexate'in inhibe edici etkisi geleceğine ait kanıt bulunmadığ sürece, sonucunda doku hücre reprodüksiyonu önerilmemektedir. Psoriazisli hamile kadın engellenir. Aktif proliferasyon eğiliminde hastalar Methotrexate kullanmamalıdır.
4. Renai fonksiyon yetersizdir. Genelde hücrelerinde bu etkiye duyarlılık daha kontrendikasyon teşkil eder.
5. Diyare ve ülseratif stomatatit sık Methotrexate aynı zamanda antikor görülen toksik etkiler olup tedaviye ara verilmesini gerektirir. Aksi halde hemoralik enterit veya intestinal perforasyona bağlı ölümler görülebilir.
6. Mathotrexate trofolobiastik neoplazmalar kullanıldığı süre içerisinde gametogenezi etkiler ve fertilitede diğer tedavi şekillerine cevap vermeyen azalmaya neden olur, bu azalmanın ağır rekalsitran psoriazis vakalarının tedavinin kesilmesiyle normale döndüğü tedavisinde endikedir.
Methotrexate tedavisinin uygulandıjı süre içerisinde ve bunu takip kontrendikasyonlara neden 6 ayda konsepsiyon önlenmelidir. Böbrek ve karaciğer fonksiyon Hasta ve eşleri bu konuda bozuklukları önceden bilinen kan bilgilendirilmelidir.
7. Methotrexate'nin bağışıklığı baskılayıcı hipoplazisi, lökopeni, trombositopeni etkisi bulunmaktadır ve aşılara olan veya anemi. immünolojik cevabı azaitabilir. Hastanın immün cevabının önemli ve gerekli olduğu durumlar özellikle göz önüne alınmalıdır. Muhtemel fatal veya ağır toksik reaksiyonların varlığı nedeniyle hasta tedaviyle ilgili aydınlatılmalı ve tedavi boyunca yakın tıbbi takip altında bulunmalıdır. Psoriazis'in Methotrexate ile tedavisinde ölümler rapor edilmiştir. Methotrexate Enjeksiyonluk B.P. 20 mi'de 500 mg koruyucu madde içermez, bu nedenle de çok sayıda. kullanıma uygun değildir.
8.İmmünosupressif tedavi gören hastalarda enfeksiyonlara karşı direnç azalacağından tedavi süresince enfeksiyon riski olan ortamlardan kaçınmaları gerekir.
9. Aşırı toksiktir.
Dikkat edilmesi gereken hususlar:
Methotrexate, genellikle doza bağımlı, yüksek potansiyel toksisitesi nedeniyle yalnızca antimetabolit kemoterapi hususunda deneyimli doktorlar tarafından sürekli kontrol altında tutabilecekleri hastalarında kullanılmalıdır.
Doktorun ilacı değişik şekillerini ve klinik kullanımını bilmesi gereklidir. Tedavi altındaki hastalar yakın gözlemde bulunmalı ve muhtemel toksik etki veya yan etkilerin işaret ve semptomları vakit geçirilmeden tanıtabilmelidir.Sık görülen hematopoietik baskılama nedeniyle hastaya tedavi öncesi ve tedavi süresince periyodik olarak hematolojik tetkikler yapılmalıdır. Bu baskılanma aniden ve görünüşte emniyetli dozlarda ortaya çıkabilir ve kan hücre sayımlarında tespit edilecek anlamlı bir düşüşte ilaç derhal kesilmeli ve uygun tedaviye geçilmelidir. Tedavi öncesinden kemik iliği apiazisi, lökopeni, trombositopeni veya anemi bulunan liabis hastalıklarda ilaç kullanımı gerekli bulunuyorsa çok dikkatli uygularımalıdır.
Methotrexate ekskresyonu öncelikle böbreklerde olur. Renal yetmezlik halinde , kullanıldığı takdirde toksik olabilecek düzeylerde birikim söz konusu olmaktadır, bu birikim de yine böbreklere toksik etki ile fonksiyon bozukluğunu arttırabilmektedir. Bu nedenle tedaviden önce ve tedavi süresince böbrek fonksiyonları yakın izlenmeli, anlımlı fonksiyon bozukluğu saptamasa bile tedavi azami dikkatle uygulanmalıdır. Böbrek fonksiyonları düzelene kadar ilaç dozu azaltılmalı veya tedaviye ara verilmelidir.
Methotrexate tedavisi almasına karar verilen hastalarda gerek tedavi öncesinde değerlendirme ve gerekse tedavi boyunca izlenmeli laboratuar testleri esas alınmalıdır. Amatokrit ; idrar, böbrek fonksiyon testleri, karaciğer fonksiyon testleri.
Ayrca akciğer grafisi de tavsiye edilir. Amaç herhangi bir organ disfonksiyonu veya sistem bozukluğunu ortaya koymaktır. Tüm testler tedaviden önce, tedavi süresince belli aralıklarla ve tedavi sonlandıktan sonra tekrar edilmelidir. Uzun süreli veya yüksek dozda tedavi uygulandığında takip amacı ile karaciğer iğne biyopsisi ve/veya kemik iliği aspirasyon biyopsisi yapılması yararlı ve önemli olabilir.
Methotrexate, absorbsiyondan sonra serum albumin'e bağlanır. Toksisite, Metfiotrexate' in, salisilatlar, sülfonamidler, fenitoin ve tetrasiklinin, kloramfenikol ve paminobenzoik asid gibi antibakteriyel ajanlarda yer değiştirnesi sonucu artabilir. Özellikle salisilatlar ve sülfonamidler gibi olan bu ilaçların antibakteriyel, hipoglisemik ve diüretik etkileri görülünce Methotrexatelar aynı anda verilmez. Folik asid veya türevlerini, içeren vitamin, preparatları Methotrexate'a verilen cevabı değiştirilebilir. Aşağıda belirtilen intravenöz solüsyonları ile karıştırıldığında Methotrexate preparatı 24 saat süre ile stabilitesini korur.
Sodyum klorür enjeksiyonluk %0.9 Giikoz enjeksiyonluk Sodyum klorür ve glikoz enjeksiyon. Enjeksiyonluk sodyum klorür karışımı. Enfeksiyon hallerinde peptik ülseratif kdit varlığına yatalak hastalar çocuklarda ve yaşlılarda Methotrexate azami dikkatle kullanılmalıdır.
Tedavi esnasında ağır lökopeni oluş halinde bakteriyel enfeksiyon ciddi tehdit oluşturur. Bu durumda gene ilacın kesilmesi ve uygun inhibe tedavisi endikedir. Ağır kemik depresyonlarında kan ve iremt infüzyonları gerekli olabilir. Methotrexate'in immünosüpresif' e olduğu bildirilmiştir; bu nedenle de cevabını önemli olduğu hastalarda il kullanılmasına bu faktör gözönünde bulunur. İmrularak karar verilmelidir. Metholrexate'ın kemoterapi kullanılması düşünülen her vakada doktor tarafından ilacın yararları ve gerekli toksik ve istenmeyen karılaştırılmalıdır. Advers reaksiyon çoğu erken fark edildiğinde dönüşümlüdür. Bu tür etkiler reaksiyonlar ortaya çıkarıldığında dozu azaltıimalı veya tedaviye verilmeli ve doktorun gerekli gördüğü koruyucu tedbirlere başvurulmalıdır. Methotrexate tedavisine tekrar başlar dikkatli davranmalı, ilaca devam etmğe çekten gerekti olup olma değerlendirilmeli ve toksisite muhtemelen tekrar edeceği unutulmamalıdır.


YAN ETKİLER


En önemli advers reaksiyonlar arası ülserati( stomatit, lökopeni, bulantı abdominal distres sayılabilir. Bildirilen diğer advers reaksiyonlar ise halsizlik çabuk yorulma, titreme ve ateş, şuur bulanıklığı ve enfeksiyona karşı direnç azalması olarak özetlenebilir. Genel olarak advers reaksiyonların sıklığı ve şid deti doza bağımlıdır. Değişik sistemlere advers reaksiyonlar aşağıda verilmektedir: Cilt: Eritematöz döküntüler, kaşınti, ürti fotoduyarlılık, depigmentasyon, a!opesi ekimoz, ,telanjiektazı, akne ve fronkül. Aynı anda UV'ye maruz kaldığında psoriazis lezyonları artabilir. Kan: Kemik depresyonu, lökopeni, trombosip anemi hipogamaglobulinemi, diğer yerlerden hemoraji, septisemi. Sindirim sistemi: Jinjivit, fara stomatit, anoreksi, kusma, diyare hematemez, melena, GI ülserasyonlar kanama, enterit, akut karaciğer atrofis sonlanan hepatik toksisite, nekroz yağlı dejenerasyon, periportal fibroz ve hep siroz. Ürogenital sistem: Renal yetmezlik; azotemi sistit, hematüri, oogenez ve spermatogenezde bozukluklar geçici oligospermi, menstruel disfonksiyon infertilite, abortus, fetal defektler, nefropati Merkez sinir sistemi: Baş ağrıları, dalgınlık, bulanık görme, afazi, hemiparazi ve konvülziyorılar muhtemelen kanamaya veya intraarteriyel kateterizasyon komplikasyonlarına bağlı. intratekal uygulamadan sonra konvülziyon, parezi, Guillan-Barre sendromu ve BOS basınç artışı gözlenmiştir. Methatrexate kullanımına bağlanarak biidirilen diğer komplikasyonlar arasında pnömonitis, metabolik değişiklikler, diyabetin ağırlaşması osteoporotik etkiler, doku hücrelerirıde abdominal değişiklikler ve hatta ani ölümler bulunmaktadır.


ETKİLEŞMELER


Bildirilmemiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Antineopiastk Kemoterapi Methoirexate hem oral hem de parenteral yolla etkilidir. Methetrexate Enjeksiyonluk B.P. intramüsküler, intravenöz, intraarteriyel ve intratekal yol ile uygulanabilir. Dozaj hastanın vücut ağırlığı ve yüzeyi ile saptanır. Değişik neoplastik hastalıklarda Methotrexate faydalı bir etki ile, tek başına veya diğer sitotoksik ajanlar ile kombinasyon halinde kullanılmıştır. NOT: 10 mi'de 1g ihtiva eden Methotrexate Enjeksiyonluk B.P. hipertonik olduğundan intrateical kullarıım için uygun değildir.Koriyokarsinom ve benzeri trofobiastik hastalıklar. gMethotrexate oral veya intramüsküler olarak günlük 15-30 mg'lık dozlarda 5 gün süreyle ıuygulanır. Bu kürler gerektiği takdirde, aralarda bir veya iki haftalık istirahat dönemleri bırakılarak, herhangi bir toksik semptom görülmediği sürece 3-5 kez tekrarlanabilır. Tedavinın etkinliği 24 saatlik idrarda human koriyonik gonadotropik hormonun (HCG) kantitatif analizi ile değerlendirilebilir. Methotrexate'in değişimli ve diğer sitotoksik ilaçlarla kombine kullanımının da faydalı olduğu bildirilmiştir. Mol hidatiform koriyokarsinomdan önce veya sonra görülebilir. Methotrexate benzer dozlarda mol hidatiform ve koriyoadenoma destruensin tedavisinde de kullanılabilir. Meme Karsinomu Pozitif aksiller lenf nodlarının bulunduğu primer meme kanserinde, radikal mastektomiye adjuvan tedavi olarak, Methotrexate'in siklofosfamid ve florousail ile uzun süreli dönüşümlü kombinasyon tedavisi olumlu sonuç vermiştir. Verilen Meethotrexate dozu birinci ve sekizinci günlerde intravenöz 40 mg/m 'dir. Lösemi Akut granülositik lösemi çocuklarda nadir görülmesine karşın erişkinlerde oldukça sıktır ve bu formu kemoterapiye iyi cevap vermemektedir. Methotrexate genelde lenfobiastik löseminin indüksiyon remisyon tedavisinde ilk seçilen ilaç değildir. Methotrexate oral 3.3 mg/m2/gün ve prednizon .40-60 mg/m2/gün 4-6 hafta süreyle kullanılmıştır Remisyon sağlandıktan sonra Methotrexate 20-30 mg/ın2 idame dozundan oral veya intramüsküler olarak haftada iki kez verilmiştir. Haftada iki kerelik uygulamanın günlük kullanımdan daha etkili olduğu ileri sürülmektedir. Alternatif olarak 2.5 mg/kg intravenöz olarak 14 günde bir uygulanmıştır. Meninkslerin Lösemisi Lösemili bazı hastalarda santral sinir sisteminde lösemik infiltiasyon söz konusu olmaktadır, bu nedenle beyin-omurilik sıvısı tüm lösemili hastalarda incelenmelidir. Methotrexate'ın kandan serebrospinal sıvıya geçişi çok düşük oranlardadır, bu nedenie sıvıya etkili bir tedavi için ilacın intratekal kullanılması gereklidır. Tüm lenfositik lösemi vakalannda Methotrexate profilaksı protokolu ile verilebilir. Methotrexate intratekal enjeksiyonlar halinde 200-50C mikrogram/kg vücut ağırlığı dozunda uygulanr. Uygulama azalıkları 2-5 gündür ve normal koşullarda serebrospinal srrı hücre sayımı normale dönene dek tedaviye devam edilir. Bu aşamada ilk ek doz önerilmektedir: Alterrıatif olarak, Methotrexate l2mg/m2'den iki hafta süreyle haftada bir verilir ve daha sonra ayda bir tekrarlanır. Sedef (Psoriazis) Kemoterapisi Şiddetli seyreden"konvansiyonel tedaviye cevap vermeyen ve kontrol edilemeyen psoriazis vakalarında haftada bir 10-25mg'iık oral, i.m. veya i.v. başlanır ve hastanın cevabına göre ayarlanan tedaviye cevap alınmıştır. Tedavinin başlangıcından bir hafta önce yapılacak bir test dozu ile aşırı duyarlılığın araştırılması önerilir. Tavsiye edilen doz parentera! olarak 5-l0mg'dır. Alternatif doz şeması olarak, 12 saatte bir tekrarlanan, oral 2,5-5mg'Iık toplam 3 doz, veya 8 saatte bir tekrarlanan toplam 4doz, haftada bir uygulanmak üzere ve toplam haftalık doz 30 mg'ı geçmeyecek şekilde önerilebilir. Günlük 2-5 ıng'lık doz, oral yolla 5 gün süreyle verilerek en az iki günlük aradan sonra devam etmek kaydı ile uygulanabilir. Gündüz doz 6.25mg'ı aşmamalıdır. Hasta tedavinin riskleri ile ilgili tüm ayrıntıları öğrenmelidir. Takip eden doktorıın özellikle karaciğer toksisitesine dikkat etmesi gerekir, takip amacı ile tedaviye başlamadan ve tedavi süresince 2-4 aylık aralarla karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır. Tedavide amaç dozu mümkün olan en düşük seviyede tutmak ve kür aralarını mümkün olduğu kadar uzatmaktır. Methotrexate'ın kullanılması ile konvansiyonel topikal tedaviye geçiş sağlanabilir ve bu hedeflenmelidır. Ek bilgiler: Sitotoksik müdahale esasları Uygulama: Kanser kemoterapötik ajan kullanımında tecrübe sahibi bir tarafından veya onun gözeti yapılrnalıdır. Hazırlık (Esaslar): 1. Kemoterapötik ajanlar bu prepa kullanılması hususunda eğitilmiş profesyoneller tarafından uygulanmalıdır. 2. Toz ilacın sulandırılması ve enjektöre çekilmesi gibi işlemler bu işle ayrılmış özel alanlarda yapılmalıdır.3. Bu prosedürleri uygulayan personel gerekli korunmaya sahip olmalıdır özel giyim, eldiven, gözlük gibi. 4. Hamile personele bu ajanların kullanımında görev almamaları önerilir. Kontaminasyon a) Gözler veya ciit ile gerçekleştiğinde söz konusu bölge veya serum fizyolojik ile yıkanmalıdır. Ciltteki geçici batmaları önleme uygun bir krem kullanılabilir. Gözle temas halinde bir doktora başvurulmalıdır. b) Çevreye dökülme halinde kullanıcı çalışnıa bölgesinde bu amaçla temiz bir sünger ile gerekli temizliği yapar. Kirli alan iki kez su ile yıkanır. Tüm solüsyonlar sünger bir torbaya konularak izole edilir.


İlaç Fiyatı 33.8 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* METHOTREXATE-TEVA 50 MG/2 ML ENJEKSİYONLUK ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON
* METOTREXATE-KOÇAK 50 MG/ML ENJEKTABL SOLÜSYON İÇEREN FLAKON
* METHOTREXATE DBL 5GR/50 ML 1 FLAKON
* METHOTREXATE 50 MG 1 AMPUL
* METHOTREXATE DBL 500 MG/20ML 1 FLAKON
* METHOTREXATE DBL 50 MG/2ML 1 FLAKON


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLERİ)



* EMTHEXATE 2,5 MG 100 TABLET
* TREXAN 2,5 MG 100 TABLET
* METOJECT 25MG/2,5 ML KULL.HAZ.ENJ.SOL.İÇEREN 1 ADET ŞIRINGA
* METOJECT 20MG/2 ML KULL.HAZ.ENJ.SOL.İÇEREN 1 ADET ŞIRINGA
* METOJECT 15MG/1,5 ML KULL.HAZ.ENJ.SOL.İÇEREN 1 ADET ŞIRINGA
* METOJECT 10MG/ ML KULL.HAZ.ENJ.SOL.İÇEREN 1 ADET ŞIRINGA
* EMTHEXATE-S 5 MG 1 FLAKON
* EMTHEXATE-S 50 MG 1 FLAKON
* EMTHEXATE-S 500 MG 1 FLAKON

37 yorum:

  1. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend
    your site, how could i subscribe for a blog site? The account helped me
    a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this
    your broadcast provided bright clear concept
    Feel free to visit my web blog ... drunk girls

    YanıtlaSil
  2. I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you're going to
    a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!
    My web page ... free porn tube

    YanıtlaSil
  3. I am sure this piece of writing has touched all the internet visitors, its really really fastidious article on
    building up new website.
    Also visit my webpage - porntube

    YanıtlaSil
  4. Valuable info. Fortunate me I discovered your web site accidentally, and I am stunned why this accident didn't happened in advance! I bookmarked it.
    my web site > teen sex videos

    YanıtlaSil
  5. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
    Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Either way keep up the nice quality writing, it is rare to
    see a great blog like this one these days.
    Feel free to surf my webpage porn

    YanıtlaSil
  6. Hello to every body, it's my first go to see of this weblog; this webpage carries remarkable and truly good information designed for visitors.
    Here is my site : free porn

    YanıtlaSil
  7. May I simply say what a comfort to discover an
    individual who truly understands what they are discussing online.
    You certainly know how to bring an issue to light and make
    it important. A lot more people need to look at this
    and understand this side of your story. I was surprised you are
    not more popular because you certainly possess the gift.
    Feel free to visit my page :: free porn

    YanıtlaSil
  8. Simply desire to say your article is as astonishing.
    The clearness in your post is simply spectacular and i can assume you're an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.
    Have a look at my blog :: freeporn

    YanıtlaSil
  9. My brother recommended I might like this website.
    He was once totally right. This put up actually made my day.
    You cann't imagine simply how so much time I had spent for this info! Thanks!
    Take a look at my blog ; Disable Pocket-dialing

    YanıtlaSil
  10. What's Taking place i am new to this, I stumbled upon this I've discovered It positively useful and it has helped me out
    loads. I'm hoping to give a contribution & help different users like its aided me. Great job.
    Take a look at my blog post ... onoranze funebri roma

    YanıtlaSil
  11. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know
    your situation; many of us have created some nice methods and we are looking to swap strategies
    with others, please shoot me an e-mail if interested.
    Review my web site sohbet webcam

    YanıtlaSil
  12. It's very trouble-free to find out any matter on web as compared to textbooks, as I found this paragraph at this website.
    Visit my homepage Lexington Law

    YanıtlaSil
  13. Malaysia & Singapore & brunei finest on the internet blogshop for wholesale & quantity korean accessories, earrings, earstuds, choker, rings, bracelet, bracelet
    & hair accessories. Deal 35 % wholesale rebate. Ship Worldwide
    My web site > cognition

    YanıtlaSil
  14. Malaysia & Singapore & brunei greatest internet
    blogshop for wholesale & quantity korean add-ons, earrings, earstuds, necklace, rings, trinket, bracelet & hair accessories.
    Offer 35 % wholesale discount. Ship Worldwide
    Feel free to visit my blog ... Get ripped

    YanıtlaSil
  15. Malaysia & Singapore & brunei greatest on-line
    blogshop for wholesale & quantity korean accessories, earrings, earstuds,
    pendant, rings, hair, bracelet & bangle accessories.

    Deal 35 % wholesale rebate. Ship Worldwide
    Feel free to surf my weblog ; jeux d'entraînement cérébral

    YanıtlaSil
  16. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog website?
    The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept
    Stop by my page - Perth

    YanıtlaSil
  17. I like the helpful info you provide in your articles.
    I will bookmark your blog and check again here regularly.
    I am quite certain I'll learn lots of new stuff right here! Good luck for the next!
    my web site: free ps3 games

    YanıtlaSil
  18. I am regular reader, how are you everybody? This paragraph posted at this web page is really
    nice.
    My web blog - Tao of Badass Review

    YanıtlaSil
  19. When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added
    I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can
    remove me from that service? Cheers!
    Feel free to visit my web blog Boating E-commerce Specialist

    YanıtlaSil
  20. I am truly glad to read this weblog posts which consists of tons of valuable facts, thanks for
    providing these data.
    Also see my site :: Gambling

    YanıtlaSil
  21. Appreciating the hard work you put into your blog and in depth information you present.

    It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't the same unwanted rehashed information.
    Great read! I've bookmarked your site and I'm including
    your RSS feeds to my Google account.

    Have a look at my web page; Summitt Energy

    YanıtlaSil
  22. Good day! I know this is kinda off topic but I was
    wondering which blog platform are you using for this site?
    I'm getting sick and tired of Wordpress because I've had issues with hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

    Look at my blog post; travis county divorce paperwork
    my web page: divorce lawyers travis county texas

    YanıtlaSil
  23. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your site?
    My blog is in the exact same area of interest as yours and my users would
    truly benefit from a lot of the information you present here.

    Please let me know if this okay with you. Cheers!



    Look at my web blog :: williamson county divorce cost

    YanıtlaSil
  24. Hey very interesting blog!

    Look into my page: dolly\u0027s weight loss zone

    YanıtlaSil
  25. This blog was... how do I say it? Relevant!
    ! Finally I have found something that helped me.
    Many thanks!

    Visit my page :: Clean Serv carpet cleaning

    YanıtlaSil
  26. I every time used to read post in news papers but now as I am a user of
    net so from now I am using net for posts, thanks to web.

    Here is my site - noticias primero

    YanıtlaSil
  27. Hi there mates, fastidious post and pleasant arguments commented
    at this place, I am genuinely enjoying by these.



    my website; noticias primero

    YanıtlaSil
  28. After looking over a number of the blog articles on your website, I really
    like your way of blogging. I book-marked it to my bookmark
    webpage list and will be checking back soon. Take a look at my website
    as well and let me know how you feel.

    Feel free to visit my web-site additional resources

    YanıtlaSil
  29. Excellent goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you're just extremely excellent.

    I really like what you have acquired here, certainly like what you are saying and
    the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it
    smart. I cant wait to read far more from you. This is actually
    a terrific website.

    My homepage; why not try these out

    YanıtlaSil
  30. Hi, all is going fine here and ofcourse every one is sharing facts, that's in fact good, keep up writing.

    Here is my web page look at more info

    YanıtlaSil
  31. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your web site provided us with valuable info to work on. You have done
    an impressive job and our whole community will be grateful to you.


    Also visit my weblog; www.teenpornsexpussy.com

    YanıtlaSil
  32. It's an amazing piece of writing for all the internet people; they will take benefit from it I am sure.

    Here is my blog - sexvideovoyeur.com

    YanıtlaSil
  33. I was able to find good info from your content.


    my webpage handjob-teens.com

    YanıtlaSil
  34. These are in fact wonderful ideas in regarding blogging.
    You have touched some good factors here. Any way keep up wrinting.


    My web site www.drunksexvideos.org

    YanıtlaSil
  35. It's nearly impossible to find well-informed people in this particular subject, but you sound like you know what you're talking about!
    Thanks

    My web page - live party porn

    YanıtlaSil
  36. WOW just what I was searching for. Came here by searching for adult cam porn web

    Stop by my web page: http://www.cuteteenporn.net/

    YanıtlaSil
  37. Your style is really unique in comparison to other
    people I've read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this site.

    my homepage :: angle porn (http://snowmini.esu1.org/groups/filemakerquicktipsandsoftwareexplanations/wiki/e4236/girls_and_females_pissing_in_public_location_and_hidden_video_camera.html)

    YanıtlaSil