14 Mart 2010 Pazar

merfen 30 ml sprey

Ambalaj: 30 mL’lik polietilen şişe.



ENDİKASYONLARI


Açıklezyonların ve yaraların, çiziklerin, kesiklerin, minör yanıkların (birinciveya ikinci derece, küçük) dezenfeksiyonu ile böcek sokmalarınındezenfeksiyonunda endikedir.



KONTRENDİKASYONLARI


Klorheksidine veya kuaterner amon­yum tuz­larına karşıaşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır. Klorheksidin glukonat, iç kulağatemas etme­me­lidir. Bu nedenle de kulak zarının delik olduğu bilinen ya daböyle bir perforasyondan şüphe edilen hastaların dış kulak kanalına aslauygulanmamalıdır. Beyin zarlarına, beyin dokularına veya gözlere temasetmemelidir. Advers etkileri artırabileceğinden, kapalı pansu­man altındakullanılmamalıdır.



UYARILAR & ÖNLEMLER


Göze kazara temas durumunda, gözler bol miktarda suyla yıkanmalıdır.Gerekirse, gebelerde veya bebeğini emziren kadınlarda kullanılabilir. Ancak,özellikle gebeliğin ilk 3 aylık döneminde olmak üzere, emilimi artırandurumlarda kullanılması durumunda dikkatli olmak gerekir.



YAN ETKİLER


Klorheksidinglukonata veya benzokson­yum klorüre karşı aşırı duyarlık reaksiyonlarıenderdir.



ETKİLEŞMELER


Ağartıcısolüs­yonlar (hipoklorit), klorheksidinle temas ettikleri tak­dir­de, kumaşüzerinde kahverengi lekeler meydana getirebilir.



DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Merfen Sprey: Dezenfekteedilecek bölgeye günde 1 veya 2 kez, doğ­rudan doğruya püskürtülür. Solüsyonunakmasına ve basınç bölgelerinde ya da deri kıvrımlarında birikmesine izinverilmemelidir. Merfen Sulu Çözelti: Dezenfekte edilecek bölgeye günde 1 veya 2 kez, doğ­rudandoğ­ruya veya bir kompres kullanarak uygulanır. Solüs­yo­nun akmasına ve basınçbölgelerinde ya da deri kıvrımlarında birik­mesine izin veril­me­melidir. Merfendezenfeksiyonundan sonra, pansuman uygulamadan önce, derinin kuruması beklenir.Böcek sokma­larında, sokma yerinin üzerine birkaç damla dam­latılır ve kurumayabırakılır.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


MERFEN 15 ML SOLÜSYON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder