19 Mart 2010 Cuma

magcine 5 gr 10 poşet

Antiasit, Laksatif


Etken Maddesi
Magnezyum Hidroksit


MAGCINE 5 GR 10 POŞET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


5 grMagaldratToz


ENDİKASYONLARI


Antasit özelliği nedeniyle, mide ve duedenum ülserleri ile aşırı asit salgılaması sonucunda meydana gelen diğer rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Normal dozlarda laksatif etksinden dolayı kabızlığa karşı da kullanılabilir.


KONTRENDİKASYONLARI


Şiddetli renal fonksiyon bozukluğu olanlarda, apandisit gastrointestinal ya da rektal kanama, ülseratif kolit, kronik dİyare ve intestinal obstrüksiyon vakalarında kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Magnezyum Hidroksit yüksek dozda diyarya neden olabilir. Barsak'tan az miktarda absorbe olan magnezyum iyonu çabuk itrah edildiği için normal kişilerde güvenle kullanılabilir. Fakat böbrek yetmezliği oolan hastalarda itrah edilmemesi nedeniyle hipermagnezemi ve buna bağlı belirtiler meydana gelebilir


YAN ETKİLER


Uzun süreli ya da yüksek dozda kullanımda veya renal fonksiyon bozukluğu olanlarda hipermagnezemi ve diğer elektrolit dengesizliklere bağlı belirtiler (baş döbnmesi, düzensiz kalp vuruşları, mentol değişiklikler, yorgunluk ve zaafiyet hali) ortaya çıkabilir. Ayrıca ishal görülebilir. çok nadir olarak bulantı, kusma ve mide krampları görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Magnezyum Hidroksi; tetrasiklin grubu antibiotikle, antihistaminikler, demirli preparatlar, varfarin, kindin, digoksin gibi ilaçlarla etkileşip onların absorbsiyonunu azaltabilmektedir. Bu nedenle Masgcine Toz alındıktan sonra 1,5-2 saat sonra diğer ilaçların alınması tavsiye edilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hekim tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde, antasit olarak 800 mg'a kadar dozlarda (bir çay kaşığı) laksatif olarak 2,5-5 g'lık (1/2-1 poşet) dozlarda verilir. Laksatif olarak gece yatarken alınması tavsiye edilir. Magcine Toz bir miktar suda süspanse edilerek oral yolla alınır.Mide asisini nötralize etmek için:1 çay kaşığı (800 mg) gece yatmadan önce. Laksatif olarak:1/2-1 poşet (2.5-5 g) gece yatmadan önce.Müshil olarak :2 poşet (10 g) gece yatmadan önce. Not: Hasta ilacı kullandıktan sonra kendi bünyesine göre doz ayarlaması yapabilir.


İlaç Fiyatı 3.56 YTL



Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* MAGNOKAL 100 gr toz
* MAGNESIE CALCİNEE 100 GR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder