19 Mart 2010 Cuma

Magnesia lafar nanel

FORMÜLÜ


Nane esansıÖlçek2.6 grMagnezyum hidroksitÖlçekSakkarozÖlçek


ENDİKASYONLARI


Peptik ülser, gastrit, peptik özofajit gibi durumlarda görülen hiporasiditolorin semptomatik tedavilerinde, çeşitli nedenlere bağlı kabızlıklarda laksatif olarak.


KONTRENDİKASYONLARI


Böbrek fonksiyon yetmezliğinde, apandisitte, ülseratif kolitte, kolostomi ve ileostomide, kronik diyarede, bağırsak tıkanmasında kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER



Şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma gibi akut apandisit belirtisi olma ihtimali olan durumlarda ve böbrek yetmezliklerinde kullanılmamalıdır.

YAN ETKİLER

Hipermagnesiemi gibi elektrolit dengesizliklerine sebebiyet verebilir. Nadiren kusma, bulantı, mide krampları yapabilir.

ETKİLEŞMELER

Magnesia lafar naneli toz; Tetrasiklin grubu antibiyotikler, antihistaminikler, amfetamin, antimuskarinik ajanlar, oral antikoagülanlar, indometazin, demirli ilaçlar, naproksen, psödofedrin, kinin, kinidin, salisilatlar, sülfodiazin, digoksin gibi ilaçların absorpsiyonunu azaltıp biyoyararlılıklarını etkileyeceğinden, bu ilaçların alımından 2 saat önce ve sonra magnesia lafar naneli toz alınmamalıdır.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Doktor ayrıca belirtmemişse; - Mide asidi nötralizasyonu için 1 g alınır - Sindirim bozukluklarında, şişkinlik durumlarında ve laksatif olarak 3 g yeterlidir, uygulamaya devam etmek gerektiğinde doz günde 3-4 defa tekrarlanabilir;- Müshil olarak alınması gerekli vakalarda 10 g alınması yeterlidir, ilacın genelde gece yatarken alınması önerilir,- Arsenik ve bazı asit zehirlenmelerinde doktor gözetiminde 21-30 g verilebilir. Duruma göre bu miktarı azaltmak veya arttırmak mümkündür. Önerilen ölçekteki toz, bir bardak suda karıştırılarak alınır. Bir ölçek yaklaşık 2.5-3 g magnesia lafar naneli toz alır. 1 g toz ilacın in vitro asit nötralize etme yeteneği 30 mEq'dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder