3 Mart 2010 Çarşamba

mycobutin 30 kapsül

Antibakteriyel, Antitüberkülostatik

İlaç Etken Maddesi
Rifabutin

MYCOBUTİN 150 MG 30 KAPSÜL, İthal, Beşeri bir ilaçdır.Reçete İle Verilir.

FORMÜLÜ :
Rifabutin,150 mg

ENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanıldığı Durumlar, Hastalıklar ) :
CD4 sayımları 200/mcl'ye eşit veya daha düşük olan, bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda Mycobacterium avium intrasellüler kompleks (MAC) enfeksiyonlarının profilaksisi, AIDS'li hastalarda yaygın semptomatik Mycobacterium avium enfeksiyonu tedavisi ile kronik, rezistan ve yeni teşhis edilmiş pulmoner tüberküloz tedavisinde.

KONTRENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanılmaması Gereken Durumlar ) :
Ergo alkaloidlerine karşı duyarlı olanlarda

UYARILAR / ÖNLEMLER :
İdrar, deri ve vücut salgılarını kırmızı-turuncu renge boyayabilir.Tedavi süresince yumuşak kontakt lens kullanılmamalıdır. Şiddetli karaciğer ve renal yetmezliği olanlarda doz düşürülmelidir.Tedavi sırasında oluşabilecek uveitise karşı dikkatli olunmalıdır.Kesin gerekli görülmedikçe gebelerde ve süt veren annelerde kullanılmamalıdır

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :
Bulantı,kusma,karaciğer enzimlerinde artış, sarılık, anemi, lökopeni, trombositopeni, artralji ve miyalji gibi.

İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER :
Proteaz inhibitörleri ile birlikte kullanılmamalıdır.

DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ :
Genellikle günde 1 defa, öğünlere bağımlı olmaksızın, günün herhangi bir saatinde tek doz kullanılır. Tek ilaç olarak uygulandığında bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda MAC enfeksiyonu profilaksisinde günde 2 kapsül(300 mg) uygulanır. Kombine tedavi uygulandığında, non-tüberküloz mikobakteriyel hastalıkta negatif kültür elde edildikten sonra 6 aya kadar günde 3-4 kapsül (450-600 mg) kullanılır. MAC tedavisinde klaritromisin ile birlikte verildiğinde tedavinin ilk ayından sonra 300 mg'a düşürülmelidir. Pulmoner tüberkülozda 6-9 ay süreyle günde 1 kapsül (150 mg) kullanılır. Negatif balgam kültürü elde edildikten sonra tedavi en az 6 ay daha bu şekilde sürdürülür. Bu doz daha önce antitüberküloz ilaçlarla tedavi edilmiş hastalarda günde 300-450 mg'a yükseltilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder