4 Mart 2010 Perşembe

mumaten (aşı)

Kabakulak aşısı

FORMÜLÜ :



5000TCİD50Mumps rubini kabakulak virüsüAşı
ENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanıldığı Durumlar, Hastalıklar ) :
Kabakulağa karşı bağışıklıkta kullanılır.

KONTRENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanılmaması Gereken Durumlar ) :
Gebelik dönemlerinde kontrendikedir.

UYARILAR / ÖNLEMLER :
Süt, çocukları 15. aydan sonra aşılanmalıdır. Konjenital veya edinsel immun yetmezlik, akut ateşli hastalık homolog Ig'ler ve insan kan plazması kullandıktan ve kan transfüzyonu yapıldıktan sonraki 3 ay içinde kullanılmaz. Ateş görülebilir. Bağışıklık süresi uzun yıllar, hatta ömür boyudur. Preparat 2-8 derecelik ortamlarda ve ışıktan uzak yerlerden korunmalıdır

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :
Sefuroksime karşı hastaların toleransı iyidir ve tedavi süresinde aşağıda belirtilen lokal ya da sistemik yan etkiler oldukça seyrek izlenir. Lokal: İntravenöz uygulamayı takiben, seyrek olarak tromboflebit oluşabilir; deri döküntüsü, ürtiker ve prurit izlenebilir. Gastro-intestinal: Bulantı, diyare ve kolit ile psödomembranöz kolit izlenebilir. Hematolojik: Geçici olarak SGOT, SGPT, LDH, alkalin fosfataz ve bilirubin yükselmeleri izlenebilir.

İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER :
Sefuroksimin herhangi bir ilaçla etkileşimini belirtir bir yayın bulunmamaktadır. Diğer sefalosporin grubu antibiyotiklerde olduğu gibi, sefuroksim ile tedavi süresinde idrarda glukoz incelemelerinde bakır redüksiyon testleri ile (Benedict, Fehling solüsyonları ya da Clinitest tablet) hatalı pozitif reaksiyonlar izlenebilir. Ancak, enzimatik esasa dayanan testler ile normal sonuçlar alınır. Kan glukoz ölçümlerinde de ferrisiyanid testi yanlış negatif sonuç verebilir. Sefuroksim, serum ve idrar kreatinin ölçümlerinde alkalin pikrat metodunu etkilemez.

DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ :
Deri iyice dezenfekte edildikten sonra 0.5 ml'lik aşı s.c. olarak uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder