7 Mart 2010 Pazar

moxitec 400 mg 7 tablet

» Antibiyotik


Etken Maddesi
Moksifloksasin HCL


MOXİTEC 400 MG 7 FİLM TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Moksifloksasin Hidroklorür


ENDİKASYONLARI


antibiyotik


KONTRENDİKASYONLARI


Astım,- Kontrol edilemeyen kojestif kalp yetmezliği,- "Pacemaker" ile kontrol edilemeyen yüksek derece atrıoventrıküler blok,- Raynaud sendromu,- Ağır bradikardi (45-50-vuru/dak'nın altında),- Ağır böbrek yetmezliği (kreatının atılımı 10 ml/dak'dan aşağıda). - Rölatif kontyrendikasyonlar: Bu preperatın amıdarone ile birlikte alınması önerilmez.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Doktora sormadan tedavi birden kesilmemelidir. Angına pekyorıslı hastalara verildiği taktirde tedavi aniden kesilmemelidir;beta-bloker tedavisinin birdenbire kesilmesi ciddi ritm bozuklukları, miyokard enfaktüsü ve ani exitıs ile sonuçlanabilir.
Özellikle herhengi bir sekonder sempatik hiperaktiviteyi önlemek için angına pektorisi hastalarda tedaviyi keserken dozu tedricen azaltmak gerekir.
Özellikle kalp yetmezliği, kalp büyümesi olan hastalarda, bilhassa yaşlı hastalarda tedavinin başlangıcında bütün kalp kalp yetmezliği belirtilerinin kontrol edilmesi gerekir.
Birinci derecede atrıoventriküler blok durumu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Feokromasitoma nedeniyle yüksek tansiyonu bulunan hastalarda bet-blokerler kullanılması özel tedbirler gerektirir.
Kronik obstruktif brokopatisi olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Geçmişinde herheni bir bronşiyal hiperaktivite bulunması halinde tedaviye başlamadan fonksiyonel solunum testlerine tabi tutulması iyi olur.
Böbrek yetmezliği olan hastalarda kreatinin atılımı 10ml/ dak'dan yüksek veya eşit ise doz xdeğiştirmeye gerek yoktur.
Karaciğer yetmezliği olanlarda (protrombin seviyesi %70 'den düşük) günlük doz yarıya indirilmelidir.
İnsanlarda gebelik esnesında beta-blokerlerin zararsızlığı kanıtlanmamıştır.
Tedbir olarak tedavi esnasında emzirmeye son verilmelidir.
Genel anestezi :
Katekolaminere karşı normal duyarlık için genel anesteziden 48 saat önce beta-blokerlerin kesilmesi yatarlidir. Ciddi koroner yetmezliği olanlarda beta-blokerlerin ani kesilmesinin yarattığı riskler yüzünden ameliyat esnasına kadar tedaviyi sürdürmek iyi olur.
Başika ilaçlarla birlikte alınıldığında, veya başka bir rahatsızlığınızdan dolayı tedavi oluyorsanız hekiminize bildirmelisiniz.


YAN ETKİLER


- Sindirim sistemi bozuklukları,- Tedavinin başlangıcında daha ziyade fiziki egzersizlerde asteni ikdidarsızlık,- Uykusuzluk kabus görme, aşırı uyku hali,- Raynaud sendromu, el ayak uçlarında soğuma, kol ve bacaklarda halsizlik,- Baş ağrısı baş dönmesi,- Çarpıntı PR mesafesinde uzama.- Ciddi yan etkiler :- Atrioventiküler blok, ağır bradikardi, tansiyon düşmesi,- Kalp yetemezliği,- Astım krizi,- Hipoglisemi,- Beta-blokerler bazen cilt reaksiyonlarına , özellikle psoriassis'deki gibi lekelere neden olabilir.


ETKİLEŞMELER


Amidorane ile birlikte kullanılmaz. Birliktre kullanımında dikkat edilecek hususlar: Calcium kanal blokerlerei: Otomasite bozuklukları, S-A ve A-V ileti bozuklukları riskleri kardiak güçsüzlük olasılığı. Bu durumlarda klinik ve EKG takip tedavinin başında gereklidir. Kinidin : Klinik ve EKg takip gerektiren ileti ve otomatiside bozuklukları riski. Uçucu halojenik anestetikler: Beta-blokerler kompasasyonunun kardiovasküler reaksiyonlearını azaltır. Beta inhibisyonu, beta sitmülanının müdahalesi süresince otadan kalkabilir ve beta-blokerl tedavisini durdurmamak bu konuda anestezistin uyarılması gerekir. Aliminyum hidroksid beta-blokerlerin sindirim sisteminden emilimimni azaltmaktadır. antsiatit preperatların bir süre sonra alınması uygundur. İnsülin veya oral yoldan antidiabetik tedavi görenlerde oluşabilecek bir hipogliseminin artma riski az da olsa vardır. ve palpitasyon dışında bunu gösteren belirtiler görülebilir. Her diabetli hastada beta-bloker vakit. hastanın bu konudan haberdar edilmesi ve özellikle tedavinin başlangıcında kan takibi konusunda uyarılmalıdır. Birlikte kullanımda dikkat edilmesi gereken hususlar: Non steroid antienflamatuarlar: Diüretik ve/veyaantihipertansif etkiyi azaltma Nörolopetikler: Antihipertansif etki ve artan ortostatik hipotansiyon riski Nifedipine : Hipotansiyon riski, latent veya kontrol altına alınamamış kalp yetmazliği olanlarda kalbin gücünün azalmasıve ortostatik hipotansiyon riski.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hipertansiyon tedavisinde sabahları günde 1 tablet. Ciddi hipertansiyon vakalarında doz arttırılabilir. Karaciğer yetmezliği olanlarda (protrobin seviyesi % 70'in altında olanlarda ) doz günde yarım tablete indirilmelidir.Keratin süzülümünün 10ml/dak'ya edşit ve daha yüksek olduğu böbrek yetmazliği olanlarda ve yaşlılarda dozda bir değişme gerektirmez.


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* PİTOXİL 400 MG 7 FİLM TABLET
* VİGAMOX %0,5 STERİL OFTALMİK SOLÜSYON 5 ML

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder