8 Mart 2010 Pazartesi

moruman 2 ml

» Kızamık Aşısı


FORMÜLÜ


100İÜ/2mlAnti kızamık igleriSerum %0.01ThiomersalSerum


ENDİKASYONLARI


Kızamık profilaksisinde kullanılır


KONTRENDİKASYONLARI


Morfazinamid genellikle iyi tolere edilmesine rağmen aşağıdaki durumlarda kullanılması kontrendikedir. Ciddi karaciğer hasarı olanlarda, ilaca karşı aşırı hassasiyeti olanlarda, akut gut' lu kişilerde kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Agamaglobulinemi ve hipogamaglobulinemilerde dikkatle kullanılmalıdır. Preparat 2-8 derecelik ortamlarda ve ışıktan uzak yerlerde korunmalıdır.


YAN ETKİLER


Gastrointestinal : Morfazinamidin temel yan etkisi hepatik reaksiyondur. Hepatotoksisite doza bağlıdır ve tedavinin herhangi bir zamanında görülebilir. Bunun dışında bulantı, kusma ve iştahsızlık olabileceği de bildirilmiştir. Hematolojik : Trombositopeni, eritroid hiperplazi ile birlikte sideroblastik anemi, serum demir konsantrasyonunda artma gibi yan etkiler nadiren oluşabilir. Diğerleri : Nadiren, hafif artralji ve miyalji oluşabilir. Döküntü, ürtiker ve kaşıntı gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları nadiren görülebilir. Ateş, akne, ışık hassasiyeti, porfiri, dizüri ve interstisiyel nefrit nadiren görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Probenesid : Probenesidin, ürik asit atılımını sağlayan etkisini azaltabilir. İdrarda Glukoz ve Keton Testleri : İdrarda glukoz ve keton tayini yapılan testlerle( CETEST, KETOSTİCK ) etkileşip pembe-kahverengi renk oluşturabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Temastan hemen sonra uygulanacak doz miktarı 0.04 ml/kg'dır.Temastan 5 gün sonra uygulanacak doz miktarı ise 0.1-1 ml'dir.3 yaşından küçük çocuklarda veya ağır hastalik vakalarında temastan sonraki 5 gün içinde 0.15 ml/kg hesabıyla uygulanmalıdır.Gebelik sırasında temastan sonra 1 ml'lik doz uygulanmalıdır.Preparat damardan enjekte edilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder