10 Mart 2010 Çarşamba

monodur 60 mg 30 tablet

» Koroner vazodilatatör


Etken Maddesi
İsosorbid-5-Mononitrat


MONODUR 60 MG 30 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her bölünebilir tablette, İsosorbid-5-mononitrat 60 mg Boyar maddeler: Titanyum dioksit, sarı demir oksit bulunur


ENDİKASYONLARI


Monodur, angina pectorisin profilaktik tedavisinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Monodur, isosorbid-5-mononitrat ve içindeki diğer bileşiklere karşı aşırı duyarlılığı olanlar ile şok hipotansiyon konstrüktif kardiyomiyopati ve perikarditte kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Ağır serebral arteriyosklerozu ve hipotansiyonu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Düşük dolum basıncı ile birlikte akut miyokart enfarktüsünde, hipertrofik kardiyomiyopatide, cor pulmonale ve diğer nedenlere bağlı hipoksemi durumlarında (ör.ağır anemi), hipovalemi ya da başka nedene bağlı hipotansiyonda (sistolik kan basıncı (90 mmHg), ilacın risk/yarar özellikleri göz önüne alınarak çok dikkatli kullanılmalıdır. Uzun süreli kullanımdan sonra tedavinin kesilmesine karar verildiğinde, doz yavaş yavaş azaltılmalıdır. Çocuklarda, etkinliği ve güvenirliliği henüz gösterilmemiştir. Gebeler ve emziren kadınlar: Monodur'un, gebelik ve emzirme dönemi içinde etkinlik ve güvenilirliği gösterilmemiştir.


YAN ETKİLER


Yan etkilerinin büyük çoğunluğu farmakodinamik özelliklerine ve doza bağlıdır. Tedavinin başlangıcında başağrısı görülebilirse de, tedavi sürdürüldüğünde genellikle kaybolur.Bulantı,baş dönmesi, boyun bölgesinde kızarma (flushing) ve halsizlik gibi hipotansiyon belirtilerinin ender olarak görüldüğü bildirilmiştir. Bu belirtiler, tedaviye devam edilmesi durumunda genellikle ortadan kalkar. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞMELER


Monodur ve sildenafil (viagra) aynı zamanda kullanıldığında antihipertansif etki artar ve durum senkop ve miyokard enfarktüsü gibi çok ciddi yan etkilere sebep olabilir. Bu nedenele Monodur kullanan hastalarda sildenafil verilmemelidir. Monodur'un hipotansif etkisi (-blokerler, kalsiyum antagonistleri ve trisiklik antidepresanlarla birlikte alındığında artar. Monodur alkol ile birlikte alınmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Günde tek doz halinde sabahları 60 mg (1 tablet) alınır. Doz, günde 120 mg'a (2 tablet) çıkarılabilir; her iki tablet sabahları birlikte alınır. Tedaviye başlangıç döneminde görülebilen başağrısı olasılığını azaltmak amacıyla, doz 2-4 gün süreyle günde 30 mg'a (1/2 tablet) indirilebilir. Monodur tablet (ikiye bölünen tablet dahil), ezilmeden ve çiğnenmeden yarım bardak suyla yutulmalıdır. Monodur, angina pectoris nöbetlerinde endike değildir. Akut nöbetlerin tedavisinde, dil altı nitrogliserin preparatları kullanılmalıdır. DOZ AŞIMI Belirtiler: Zonklayıcı başağrısı görülür. Ortaya çıkabilecek daha ciddi yan etkiler,eksitasyon, kızarıklık, soğuk terleme, bulantı, kusma, baş dönmesi, senkop, taşikardi ve kan basıncında düşmedir. Tedavi: Mide lavajı yapılır ve aktif karbon verilir. Belirgin hipotansiyon varsa, hasta sırtüstü yatırılır ve bacakları kaldırılır. Gerekli durumlarda intravenöz sıvı, oksijen ve suni solunum uygulanmalıdır. Methemoglobinemi söz konusuysa, % 1'lik metilen mavisi çözeltisi 1-2 mg/kg dozunda i.v. yoldan uygulanmalıdır. Aşırı doz durumunda gelişebilen hipotansiyon nedeni venöz dilatasyon ve arteriyel hipovolemi olduğu için hipotansiyonun tedavisinde adrenalin ya da diğer arteriyel vazokonstriktörler etkisizdir.


İlaç Fiyatı 15.09 YTL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* MONOKET LONG 50 MG 20 RETARD KAPSÜL
* MONOKET LONG 25 MG 50 RETARD KAPSÜL
* MONOKET LONG 25 MG 30 RETARD KAPSÜL
* MONOKET LONG 25 MG 20 RETARD KAPSÜL
* ISORAT 40 MG 20 TABLET
* ISORAT 20 MG 20 TABLET
* MONOLONG 40 MG 30 SR KAPSÜL
* MONOLONG 60 MG 30 SR KAPSÜL
* MONOKET 40 MG 20 TABLET
* MONOKET 20 MG 20 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder