12 Mart 2010 Cuma

metrajil 250 mg 20 tablet

» Antibakteriyel


Etken Maddesi
Metronidazol


METRAJIL 250 MG 20 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


250mgMetronidazolTablet


ENDİKASYONLARI


Bakteroides fragillis, tusitoim bakteriler, Colestridiumiar ve anaerob Streptococ'ların neden olduğu; Anaerobik enfeksiyonların tedavisi, akut dental enfksiyonlar, batın abseleri, gingivitis, laporatomi sonrası yara enfeksiyonlarında endikedir.(Ve kuş hastalıklarında)


KONTRENDİKASYONLARI


Gebelik, laktasyon dönemi, santral sinir sistemi akut hastalıkları ve lökopenide kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Tedavi süresince kan tablosu kontrol edilmelidir Duyusal anomali, karıncalanma, ataksi, lökopeni ve deri reaksiyonu belirmesi halinde tedavi kesilmelidir. Tedavi süresince alkol kullanılmaz. Renal yetmezliklerde doz aralıkları genişletilebilir. Warfarinin etkisini arttırır.


YAN ETKİLER


Mide bulantısı, ağız kuruluğu, dilde pas gastrointesanal belirtiler, halsizlik ve baş dönmesi gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Metoklopramid’in GI sistem hareketleri üzerindeki etkileri antikolinerjik ilaçlarla antagonize edilir. Alkol, sedatif, hipnotik, narkotik ve trankilizan ilaçlarla birlikte kullanıldığında metoklopramid aditif sedatif etki gösterir. Mide boşalma zamanını değiştirdiğinden metoklopramid mideden emilen ilaçların (digoksin, simetidin) emilmesini önlerken, ince barsaktan emilenlerin (asetaminofen, tetrasiklin, levodopa, etanol) emilimini arttırır. Benzer şekilde yiyeceklerin barsaklara geçiş ve emilimini etkilediği için, diyabetiklerde insülin dozunun ve dozun verilme zamanının ayarlanması da gerekebilir


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


2-3x1 tablet/gün dozda, 7-10 gün kullanılır.


İlaç Fiyatı 1.74 YTL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* FLAGYL %4 120 ML SUSPANSİYON
* METRAZOL 5 MG 125 ML SUSPANSİYON
* NIDAZOL 250 MG 20 TABLET
* NIDAZOL PED 50 MG SOL.
* NIDAZOL 500 MG 20 F.TABLET
* NIDAZOL 5 ML 200 MG 100 ML SOLÜSYON
* ROZA 30 GR JEL
* FLAGYL 500 MG 20 FILM TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder