13 Mart 2010 Cumartesi

Meteospasmyl 40 kapsül

» Antispazmodik


Etken Maddesi
Alverin Sitrat + Simethicone


METEOSPASMYL 40 KAPSÜL

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her yumuşak kapsül: Alverin sitrat 60 mg Simetikon 300 mg (Kapsül boyar madde: titandioksit, kinolin yallow, patent blue V, siyah demir oksit) içerir.


ENDİKASYONLARI


Karın ağrısı, kramp, spazm, şişkinlik, ishal ve/veya kabızlık ile seyreden irritabl (spastik) kolon sendromu, fonksiyonel sindirim bozuklukları ve sindirim kanalında aşırı gazın yarattığı ağrılı durumların tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


İçerdiği maddelere karşı aşırı hassasiyeti olan kişilerde kullanımı kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Gebelik ve süt verme döneminde kullanılması önerilemez.


YAN ETKİLER


Alverin, papaverine benzer etki gösterdiğinden, papaverin kullanılması sırasında karşılaşılan yüz ve boyunda kızarma, bulantı, baş ağrısı, hafif uyuşukluk hali, alerjik cilt döküntüleri gibi yan etkiler görülebilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞMELER


Organik Nitratlar/Alkol: Alkol, nitratların hipotansif etkisine olan belirgin hassasiyeti artırabilir. Organik Nitratlar/Kalsiyum Kanal Blokerleri: Bunların aynı anda kullanılması, belirgin bir semptomatik ortostatik hipotansiyon meydana getirebilir. Her iki maddede doz ayarlaması yapılması gerekebilir. Diagnostik Enterferans : Nitratlar Zlatkis-Zak reaksiyonuna müdahale ederek, serum kolestrolünün düştüğüne dair yanlış rapor hazırlanmasına neden olabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Meteospasmyl yumuşak kapsül, doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği taktirde; belirtilen endikasyonlarda, günde 2-3 kez yemeklerden önce bir kapsül alınır.


İlaç Fiyatı 9.21 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


*METEOSPASMYL 20 KAPSÜL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder