13 Mart 2010 Cumartesi

metamit 20 tablet

» Antibakteriyel

FORMÜLÜ

250mgSulfametoksipiridazinTablet

ENDİKASYONLARI

Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu; Safra yolu enfeksiyonları, solunum, ürogenital ve gastrointestinal sistem enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Prematürelerde, renal yetmezlikte ve sulfonamidlere duyarlılarda kontrendikedir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Nimesulitçapraz elejik reaksiyon ihtimali nedeni ile, asetil salisilik asid ve diğer NSAİ ilaçlara karşı aşırı hassasiyeti bulunan hastalarda çok dikkatli kullanılmalıdır.
Gastirit , ülser hikayesi olan hastalarla, astım,ürtiker ve kan pıhtılaşması bozukluğu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Nimesulit, su retansiyonuna neden olabileceğinden hipertansiyon veya kardiak fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Bütün bu durumlarda bir doktora danışılması ve eğer gerekliyse Mesulid'in dozunun ayarlanması gereklidir.Ayrıca Nİmesulid kullanımı ile bildirilmemesine rağmen diğer NSAİ ilaçların kullanımında ortaya çıkabilen Steves-Johnson sendromu ve anaflaktik reaksiyonlar gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlarının da görülme ihtimali vardır.Mesulid Granül hamilelerde kullanılması önerilmez.

YAN ETKİLER

Bulantı, kusma, iştahsızlık, cilt reaksiyonları, hematüri ve anüri gibi yan etkiler görülebilir

ETKİLEŞMELER

Büyük oranda proteinlere bağlandığından, proteinlere bağlanan diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Erişkinlerde 4x1 tablet/gün dozda başlanır, 2x1 tablet dozda devam edilir. Çocuklarda 20-40mg/kg/gün dozda başlanır, 7-10 mg/kg/gün dozda devam edilir. Sabahları kahvaltıdan sonra kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder