1 Mart 2010 Pazartesi

Lovakor 15tablet

» Hipolipidemik

FORMÜLÜ

20mgLovastatinTablet

ENDİKASYONLARI


Kolesterol sentez inhibitörüdür. Primer hiperkolesterolemili hastalarda sadece diyete veya farmakolojik olmayan diğer yöntemlere verilen yanıtın yetersiz olduğu durumlarda, yükselmiş total ve DDL düzeylerinin uzaltılmasında, hiperkolesterolemi ve hipertrigliserideminin birlikte bulunduğu durumlarda ve yükselmiş kolesterol düzeylerinin azaltılmasında endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Losefar, sefalosporinlere karşı aşırı duyarlı olduğu bilinen kişilerde kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Gebelik, laktasyon, aktif karaciğer hastalığı ve serum transaminaz düzeyleri nedeni açıklanmadan sürekli yüksek olan hastalarda kontendikedir. İmmunsüpresif ilaçlar, gemfibrozil, niasin, eritromisin ve kümarin türevi antikoagülanlarla birlikte kullanılmaz.

YAN ETKİLER

Barsaklarda gaz oluşması, diyare, kabızlık, bulantı, dispepsi, baş dönmesi, görme bulanıklığı, baş ağrısı, kas krampları, miyalji, deri döküntüsü ve karın ağrısı gibi yan etkiler görülebilir.

ETKİLEŞİMLER

Sefaklor ve varfarin alan hastalarda nadiren protrombin zamanının uzadığı bildirilmiştir. Bu tür hastalarda protrombin zamanı izlenmeli ve gerekiyorsa varfarin dozu ayarlanmalıdır. Probenesid sefaklorun böbreklerden atılımını yavaşlatır.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Başlangıç için tek doz halinde 20mg/gün ve daha sonra sabah ve akşam olmak üzere en fazla 80mg/gün dozda kullanılır.
İmmunsüpresif ilaçlarla birlikte kullanımlarda önerilen en yüksek günlük doz 20mg'dır.
Preparat tek doz halinde kullanılacaksa akşam yemeği ile birlikte ve iki doz halinde kullanılacaksa sabah ve akşam yemeği ile birlikte kullanılmalıdır.
Tedaviye başlamadan önce hastaya standart kolesterol düşürücü diyet uygulanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder