4 Mart 2010 Perşembe

Mukotik 375 mg 20 tablet

Solunum Sistemi » Mukolitik, Ekspektoran

İlaç Etken Maddesi
Karbosistein

MUKOTIK 250 MG 30 TABLET, Yerli, Beşeri bir ilaçdır.Reçete İle Verilir.

FORMÜLÜ :
Beher tablette 375 mg Karbosistein

ENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanıldığı Durumlar, Hastalıklar ) :
MUKOTİK FORT TABLET, patalojik derecelerde viskoz ve yoğun mukus oluşması ile birlikte seyreden solunum yolları hastalıklarında endikedir.Orta kulak iltihabı da buna dahildir.

KONTRENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanılmaması Gereken Durumlar ) :
Nadiren deride kızarmalara ve gastro-intestinal kanamalara yol açtığı bilinmektedir.Bu yüzden aktif mide duodenum ülserlerinde, bu ilaca karşı hassasiyeti olanlarda kullanılmamalıdır

UYARILAR / ÖNLEMLER :
İlacın normal dozlarda kullanımı esnasında, çıkarılan balgam miktarında artma olabilir.Bu normal bir durumdur ve endişeyi gerektirmez. Akciğerler ve solunum yollarında aşırı obstrüksiyon mevcut ise ve mukus partiküllerinin dışarı atılması için gerekli öksürük yeterli değilse, solunum yollarındaki tıkanıklığın giderilmesi mekanik aspirasyonla sağlanabilir. Astmatik hastaların tedavileri esnasında bronş spazmında artış görülürse, ilaç uygulaması hemen durdurulmalıdır. Geçmişinde ülser hikayesi olanlarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Hamilelikte Kullanımı: Yapılan deneylerde teratojenik etkisi görülmemekle birlikte hamileliğin ilk üç ayında kullanılmaması tavsiye edilmektedir

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :
İlk günlerde görülen balgam artması patalojik viskoz mukusun erimesi sonucudur ve hızla normale döner.Bulantı, baş ağrısı, kusma, hemoptisi, burun kanaması, midede huzursuzluk, ishal, gastro-intestinal kanamalar ve deride reaksiyonlar görülebilir. Yüksek dozlarda bu belirtiler daha da artabilir ve hipertansiyon oluşabilir.Dozun azaltılması ya da ilacın kesilmesi ile bu yan etkiler kaybolurlar.

İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER :
Folkodin ile geçimsizdir.Opiat türevi bu tip bileşiklerle aynı anda kullanılmaması tavsiye edilir.

DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ :
Büyükler: Başlangıç dozu günde 3 kez 2 fort tablet (toplam 2250 mg) olup, idame dozu ise, bölünmüş dozlar halinde günde toplam 1500 mg'dır.Yeterli cevap elde edildikten sonra doz günde 2 kez 1 fort tablete kadar (toplam 750 mg) düşürülebilir. DOZ AŞIMI: Doz aşımı durumunda en sık görülen belirti gastro-intestinal rahatsızlıklardır.Gastrik lavaj faydalıdır.

İlaç Fiyatı 2.68 YTL

PİYASADA MEVCUT DİĞER TAKDİM ŞEKİLLERİ

MUKOTIK FORT 375 MG 50 TABLET
MUKOTIK PEDİYATRİK 100 MG 100 ML ŞURUP
MUKOTIK 250 MG 100 ML ŞURUP
MUKOTIK 250 MG 30 TABLET,

İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)

1-MUKOBRAN 250 MG 100 ML

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder