4 Mart 2010 Perşembe

Mukotik 250 mg 100 ml şurup

» Mukolitik, Ekspektoran


Etken Maddesi
Karbosistein


MUKOTIK 250 MG 100 ML ŞURUP

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Mukotik Çocuk Şurubu her 5 ml.sinde 100 mg Karbosistein ihtiva eder. Yardımcı Maddeler: Nipagin, Eritrosin (Pembe), Esans frambuaz, Ekil alkol, Şeker.


ENDİKASYONLARI


MUKOTİK ÇOCUK ŞURUBU, patalojik derecelerde viskoz ve yoğun mukus oluşması ile birlikte seyreden solunum yolları hastalıklarında (kronik ve akut bronşitler, kronik amfizem, bronşektazi, pnömoni vb.) endikedir.Ayrıca ameliyatlara hazırlık döneminde ve diagnostik tetkiklere hazırlıkta (bronkografi, bronkoskopi vb.) da kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Nadiren deride kızarmalara ve gastro-intestinal kanamalara yol açtığı bilinmektedir.Bu yüzden aktif mide duedenum ülserlerinde, bu ilaca karşı hassasiyeti olanlarda kullanılmaktadır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


İlacın normal dozlarda kullanımı esnasında çıkarılan balgam miktarında artma olabilir.Bu normal bir durumdur ve endişeyi gerektirmez. Akciğerler ve solunum yollarında aşırı obstrüksiyon mevcut ise ve mukus partikülerinin dışarı atılması için gerekli öksürük yeterli değilse, solunum yollarındaki tıkanıklığının giderilmesi mekanik aspirasyonla sağlanabilir. Astmatik hastaların tedavileri esnasında bronkospazm oluşabileceğinden dikkatli verilmelidir. Belirtiler görülürse kullanılmamalıdır. Geçmişinde ülser hikayesi olanlarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Hamileliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.


YAN ETKİLER


İlk günlerde görülen balgam artması patolojik viskoz mukusun erimesi sonucudur ve hızla normale döner.Bulantı, baş ağrısı, kusma, hemoptizi, burun kanaması, midede huzursuzluk, ishal, gastro-intestinal kanamalar ve deride reaksiyonlar görülebilir.Yüksek dozlarda bu belirtiler daha da artabilir ve hipertansiyonlar oluşabilir.Dozun azaltılması ya da ilacın kesilmesi ile bu yan etkiler kaybolurlar.


ETKİLEŞMELER


Folkodin ile geçimsizdir, opiat türevi bu tip bileşiklerle aynı anda kullanılmaması tavsiye edilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


2 - 5 yaş arası çocuklar için: Günde ½ - 1 ölçek. 6 - 12 yaş arası çocuklar için: Günde 3 defa 2'şer ölçek. DOZ AŞIMI: Doz aşımı durumlarında en sık görülen belirti gastro-intestinal rahatsızlıklardır.Gastrik lavaj faydalıdır.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* MUKOTIK FORT 375 MG 20 TABLET
* MUKOTIK 250 MG 50 TABLET
* MUKOTIK 250 MG 30 TABLET
* MUKOTIK PEDİYATRİK 100 MG 100 ML ŞURUP
* MUKOTIK 150 ML ŞURUP


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* MUKOBRON 250 MG 100 ML
* MUKOLIZ 375 MG 45 KAPSÜL
* MUKOLIZ 250 MG 50 KAPSÜL
* MUKOTIK FORT 375 MG 50 TABLET
* MUCOBRON 250 MG 30 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder