11 Mart 2010 Perşembe

Miyokalm 30 tablet

» Santral etkili kas gevşetici

FORMÜLÜ

500mgMetokarbamolTablet

ENDİKASYONLARI

Ağrılı kas spazmlarının eşlik ettiği kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının semptomatik tedavisinde kulllanılır.

KONTRENDİKASYONLARI

Metokarbamol'a karşı aşırı duyarlılık gösteren hastalarda bilinen beyin hasarı olanlarda ya da epilepside ve miyastenia graviste kullanılmamalıdır..

UYARILAR & ÖNLEMLER

En çok görülen yan etkisi, günde 3 gramdan daha yüksek dozlarda meydana gelen hafif uyuklama halidir. Bu nedenle hastalar, makine çalıştırma veya otomobil kullanma gibi ruhi uyanıklık ve fiziksel koordinasyon gerektiren tehlikeli aktivitelerin gösterilmesindeki uyumluluğu metokarbamolün etkileyebileceği hakkında bilgilendirilmelidir.
12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
Çocukların erişemeyeceği yerde saklanmalıdır
. Hamilelik ve emzirme dönemi sırasında kullanma güvenliği hakkında yeterli bilgi bulunmadığı için Miyokalm bu gibi durumlarda kullanılmamalıdır.

YAN ETKİLER

Sersemlik hali, baş dönmesi, başağrısı, uyku hali, bulantı, bulanık görme, prurit, isilik ve ateş gibi seyrek görülen yan etkiler genellikle geçici olup tedavinin sürdürülmesi sırasında kendiliklerinden kaybolur. Çok seyrek olarak görülen vücutta kızarıklık ve burun tıkanması, göz kanlanması şeklinde gösteren aşırı duyarlılık hallerinde ilaç kesilmeli ve doktorun bilgisine başvurulmalıdır.

ETKİLEŞMELER

İlaç etkileşmelerinde, alkol dahil diğer merkezi sinir sistemi depresanları ile birlikte Miyokalm alındığında ilave merkezi sinir sistemi depresyonu görülebilir. Miyokalm diğer depresan ilaçlarla beraber alındığı zaman doz aşımını önlemek için dikkatli olunmalıdır.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Miyokalm Tabletler yemeklerden hemen önce ya da hafif yemeklerle birlikte alınmalıdır. Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde,Yetişkinlerde Tedavinin başlangıcında ilk 2-3 gün 6 gram (günde 4 kez 3'er tablet).Daha ağır durumlarda, doktor tavsiyesi ile günlük doz 8 gram'a çıkartılabilir. İdame dozu, günde 3-4 kez olmak üzere 2-2.5 gram verilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder